Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Balıkesir Üniversitesinde Akademik Ödül töreni

Balıkesir Üniversitesinde Akademik Ödül töreni

Kısa adı BAÜ olan Balıkesir Üniversitesinde Akademik Personel ödülle onurlandırıldı. Balıkesir Üniversitesinde Bilimsel Başarı Ödülleri ve Akademik Yükselme töreni düzenlendi.

Kısa adı BAÜ olan Balıkesir Üniversitesi`nde Akademik Personel ödülle onurlandırıldı.
Balıkesir Üniversitesi`nde "Bilimsel Başarı Ödülleri ve Akademik Yükselme" töreni düzenlendi.
BAÜ Çağış Kampüsü Konferans Salonu`nda düzenlenen törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan,  Rektör Yardımcıları, Jandarma Komutanı J. Kurmay Albay Salih Göldal, bazı daire müdürleri, BAÜ Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda akademik personel katıldı.
Törende, profesör kadrosuna atanan 27, doçent kadrosuna atanan 26 ve yardımcı doçent kadrosuna atanan 44 öğretim üyesine belgeleri verildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda, üniversitenin Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim görevlilerince kısa bir müzik dinletisi yapıldı.
Daha sonra kürsüye çıkan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan bir konuşma yaptı. Rektör Alkan,  BAÜ`nün, eğitim, öğretim ve bilimsel faaliyetlerinin yanı sıra kent ve sanayi ile bütünleşmeyi ana ilkelerden biri olarak kabul ettiğini, ekonomik, kültürel ve sosyal bağlamda değer üretimine katkı sağlamayı görev bildiğini söyledi.
Rektör Alkan,  BAÜ Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen "Bilimsel Başarı Ödülleri ve Akademik Yükselme Töreni"nde, uluslararası standartlarda eğitim hizmeti sunan, bilimsel değer üreten, üniversite-sanayi-kent işbirliğini sağlamış bir yükseköğretim kurumu olma vizyonunu benimseyen Balıkesir Üniversitesi`nin, hedefine sağlam adımlarla ilerlediğini kaydetti.
Kuruluşunun 20. yılını kutlayan üniversitenin, şu anki yapısı itibarı ile, 10 fakülte, 5 enstitü, 6 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu ile 13 araştırma ve uygulama merkezini bünyesinde barındırdığını dile getiren BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan "Demokratik, çağdaş, dinamik, yenilikçi ve kararlı yapısı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı yetkin eğitim ve idari kadrosu, 37 bin 692 öğrencisi ile üniversitemiz, 2012 yılını da birbirinden değerli ve önemli gelişmelerle geride bırakmaktadır" dedi.
Rektör Alkan`ın konuşmalarının ardından bilimsel başarı ödülleri ve akademik yükselme yapan öğretim üyelerine belgeleri takdim edildi.
Rektörlük tarafından faaliyete geçirilen Bilim ve Teşvik Ödülleri başvurularının değerlendirilmesi sonucu akademisyenlere Cumhuriyet altını, teşekkür plaketi ve berat verildi.
Törenin sonunda ise profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosuna atanan personele, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan tarafından cübbeleri giydirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli