Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Valisi Şıldak, Sıfır Atık Projesi kapsamındaki çalışmaları değerlendirdi

Balıkesir Valisi Şıldak, Sıfır Atık Projesi kapsamındaki çalışmaları değerlendirdi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sürdürebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak amacıyla 26 Eylül 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sürdürebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak amacıyla 26 Eylül 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Balıkesir’de yürütülen çalışmaları değerlendirdi.  
Valilik Koca Seyit Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sadullah Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve proje sorumluları katıldı. 
Vali Şıldak, başkanlığında bugün yapılan toplantıda, atığın kaynağında ayrılarak geri dönüşüme sevk edilen sistemin daha düzenli ve uygulanabilir olması için İl genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Toplantıda yapılan sunumda Sıfır Atık Temel Seviye Belgesine başvuruda bulanan ve belgeyi almaya hak kazananların sayılarına ilişkin bilgiler aktarıldı. 
Eğitim kurumları ve yurtlar, kamu kurum ve kuruluşları, akaryakıt istasyonu ve dinlenme tesisleri gibi toplu kullanım alanlarında sıfır atık yönetim sisteminin kurulması ve yaygınlaştırılmasına yönelik yapılan koordineli çalışmaların projenin verimliliğini arttıracağını dile getiren Vali Şıldak, “Ortak kullanım alanlarında geri dönüşebilen ve geri dönüşmeyen atıkları ayrıştırmak için gerekli ekipmanların görünür bir şekilde hazır bulundurulması ve toplumdaki çevre bilincinin yükseltilmesiyle Sıfır Atık Projesi çok daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.” dedi. 
Balıkesir’de, projenin yürütülmesi noktasında ayrıca resmi ve özel kurumlarda bilgilendirmelerin yinelenmesi gerektiği kaydeden Vali Şıldak, “Sistemin sağlıklı bir çalışma zeminine oturmasının yanı sıra asıl önemli olan toplumda çevre bilincinin oluşmasıdır. Proje kapsamında yapılacak koordineyle ve denetimlerle çevre bilinci ve atık yönetimi konusunda sağlıklı bir uygulama oluşacağını düşünüyorum.“ diye konuştu. 
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli