Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir Valisi Şıldak: “Tarih ve arkeolojiye büyük önem veriyoruz”

Balıkesir Valisi Şıldak: “Tarih ve arkeolojiye büyük önem veriyoruz”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “İlimizdeki arkeolojik kazıları çok önemsiyoruz” dedi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “İlimizdeki arkeolojik kazıları çok önemsiyoruz” dedi.
İlimizde kazıları süren sit alanlarını zaman zaman ziyaret ederek çalışmaları yerinde gördüğünü belirten Şıldak, şunları söyledi:
“Bu kazılarımızdan biri de Erdek sınırları içindeki Kyzikos ören yerinde sürüyor. Bu bölgeyi iki kez ziyaret etmiştim. Kyzikos kazılarına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de önemli bir sponsorluk desteği bulunuyor. Bandırma Gübre Fabrikaları(BAGFAŞ) da Kyzikos kazılarına 1,5 milyon liralık sponsorluk katkısında bulunacağını bildirmişti ve bu konuda protokol imzalamıştık. Bu desteğin 200 bin lirası bu yıl içinde, kalan bölümü ise gelecek yıl yapılacak.”
Vali Şıldak, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliğine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:
“Kültür Bakanımızı ziyaretimizde de kazı alanlarımızın kazı faaliyetlerinin hızlandırılması ve daha çok bütçe ayrılması için talepte bulunduk. Bu bölgede Kyzikos olsun, Daskyleion olsun, daha çok arkeolojik alanın turizme kazandırılması faaliyetlerinin hızlandırılması konusunda hep birlikte, milletvekillerimizin de desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgede deniz turizminin yanı sıra Kuşcenneti gibi önemli bir potansiyelini harekete geçirmek için çaba harcıyoruz.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli