Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Balıkesir Valisi Turhan, Görevine Başladı

Balıkesir Valisi Turhan, Görevine Başladı

Balıkesir Valiliğine atanan Ahmet Turhan, görevine başladı. Vilayet önünde kendisini çiçeklerle karşılamaya gelen herkesle tek tek tokalaşan Turhan, daha sonra makamına geçerek yaptığı kısa açıklamada, Öncelikle üzerine eğileceğimiz konu eğitim...

Balıkesir Valiliği`ne atanan Ahmet Turhan, görevine başladı. Vilayet önünde kendisini çiçeklerle karşılamaya gelen herkesle tek tek tokalaşan Turhan, daha sonra makamına geçerek yaptığı kısa açıklamada, "Öncelikle üzerine eğileceğimiz konu eğitim, daha sonra istihdam olacak." dedi.
Batman Valiliği`nden tayin edilen Ahmet Turhan, kararnamenin ardından 10 gün izin kullanmıştı. Balıkesir`in 43. valisi olan Turhan için saat 13.30`da karşılama töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, vali yardımcıları, belediye başkanları, kaymakamlar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve valilik personeli katıldı. Polis tören mangasını selamlayan Turhan, ardından yaptığı açıklamada, insan odaklı bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini söyledi. Vali Turhan, "Hukuk kuralları çerçevesinde adaletli, eşit, insan haklarına saygılı bir idareciliğimiz söz konusu olacak. Her şeyden önce kamu hizmetinin, her kurumuyla vatandaşa en üst seviyede ve kaliteli verilmesini esas alacağız. Balıkesir çok önemli bir il. Mevcut potansiyeli idaresiyle, siyasetiyle, yerel yönetimleriyle, basınıyla, yerel dinamiklerle harekete geçirip daha iyi bir noktaya getirme gayreti ve çabası içinde olacağız. Allah utandırmasın. Şahsım ve Balıkesir halkı adına hayırlı olsun. Tüm Balıkesir halkına selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum." dedi. Balıkesir`i sevdiğini vurgulayan Turhan, "Son dört senedir Balıkesir`de tatil yapma imkanım oldu. Öncelikle üzerine eğileceğimiz konu eğitim, daha sonra istihdam olacak. Tabii ki tarım ve hayvancılık da önemli bir noktada. Daha da iyi noktalara gelmesi için çalışacağız. Aynı zamanda turizm konusu var. Hep beraber neler yapılabileceğini göreceksiniz." şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı