Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Balıkesir yöresi yemekleri

Balıkesir yöresi yemekleri

Balıkesir Ekspres Gazetesi kurucusu, Demokrat Parti Balıkesir İl Teşkilatının kurucularından gazeteci M. Reşit Kıpçak, Balıkesir yöresine ait yemek ve tatlı tariflerini içeren yöresel yemeklerimiz isimli hazırladığı kitabını Balıkesirlilerle tanıştı

Balıkesir`in yöresel yemekleri bir kitapta toplandı.
Balıkesir Ekspres Gazetesi kurucusu, Demokrat Parti Balıkesir İl Teşkilatının kurucularından gazeteci M. Reşit Kıpçak, Balıkesir yöresine ait yemek ve tatlı tariflerini içeren yöresel yemeklerimiz isimli hazırladığı kitabını Balıkesir`lilerle tanıştırdı.
Balıkesir Ekspres Gazetesi`nin kurucusu gazeteci M. Reşit Kıpçak, "Balıkesir Yöresel Yemekleri"ne yer verdiği kitabını okuyucularıyla paylaştı.
Balıkesir`in tüm ilçe, belde ve köylerini kapsayan çok geniş bir şekilde yapılan çalışmanın ürünü olan "Balıkesir`in Yöresel Yemekleri" isimli kitabını Balıkesir`lilere sunan Kıpçak`a Balıkesir`lilerden büyük övgü geldi.
Süt, kaymak ve peynir ürünlerini Balıkesir`in kralları olarak değerlendiren Kıpçak, hazırladığı kitabında Balıkesir yöresel yemeklerinin yanında, yöresel tatlılarımıza da ayrıca yer verdi.
Balıkesir kamuoyuna sunduğu son kitabıyla ilgili Balıkesir basınına açıklamada bulunan M. Reşit Kıpçak, "Zeytinyağı ve şifalı otlar Balıkesir`in yöresel yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Süt-Kaymak-Peynir Balıkesir mutfağının krallarıdır. Balıkesir`e ait olup ta, unutulmaya yüz tutmuş, Keşkek`e kitabımda ayrıca yer verdim. Yayımlanan `Balıkesir Yöresel Yemekleri` isimli kitabım sayesinde Balıkesir mutfağının özel yemekleri ve tatlıları sonsuza kadar unutulmayıp, mutfağımız gelecek kuşaklara aktarılmış olacaktır" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli