Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Balıkesir, zeytinyağında marka olacak

Balıkesir, zeytinyağında marka olacak

Balıkesir il dahilinde ekili zeytin ağaçlarından elde edilen zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin tanıtımı için, Türkiyenin her köşesine Zeytin-Zeytinyağının tanıtımında kullanılmak üzere TIR satın alınması gündemde.

Balıkesir il dahilinde ekili zeytin ağaçlarından elde edilen zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin tanıtımı için, Türkiye`nin her köşesine Zeytin-Zeytinyağının tanıtımında kullanılmak üzere TIR satın alınması gündemde.
Vali Yılmaz Arslan`ın öncülüğünde kurulan tanıtım grubu zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için harekete geçti.
Balıkesir Valiliği ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulan Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu (BZZTG)  çatısı altında Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran, Gömeç, Bandırma ve Erdek`li zeytin üreticileri, sanayiciler, oda başkanları bir araya geldi.
Edremit Ticaret Odası`nda düzenlenen, sektör temsilcileri, oda ve belediye başkanlarının katılımıyla yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan BZZTG Başkanı Mehmet Semerci, üreticiler, birlikler, dernekler, kooperatifler, ticaret odaları, araştırma ve eğitim kurumlarıyla el ele vermek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.
Semerci, "Tanıtım grubu olarak, bunu önce Türk insanına anlatacağız. Zeytinyağı üreticisi firmalar, Karadenizli fındık üreticilerinin yaptığı gibi ortak bir kampanya örgütleyebilirler. Tanıtım gurubu olarak, bu işin koordinatörlüğünü üstlenebiliriz. Bunun için gerekirse bir tanıtım TIR`ı hazırlayarak, il il bütün Türkiye`yi gezeceğiz. Ulusal gazeteler ve televizyonlar için reklamlar hazırlatacağız. Türkiye`yi gezecek TIR ile zeytinyağ ile hazırlanan yemeklerin sağlık açısından önemi anlatacağız. Hazırladığımız promosyonları, zeytinyağını tanıtamayan bölgelerdeki yurttaşlarımıza dağıtarak, zeytinyağı ile tanışmalarını sağlayacağız " diye konuştu.
Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı tanıtım gurubunda, Marmarabirlik-Erdek ile Erdek Ziraat Odası Başkanlığı`da yer alıyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli