Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sözat: Aynı pardon filmi gibi

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sözat: Aynı pardon filmi gibi

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, hükümetin tarımda yaptığı yanlışı 11 sene sonra düzelttiğini belirtti.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, hükümetin tarımda yaptığı yanlışı 11 sene sonra düzelttiğini belirtti.
Sami Sözat, "Gazetelerde iki gündür gündemde olan bir konu, Nasrettin Hocanın merkebini kaybedip bulduktan sonra sevindiği gibi bir olay ile karşı karşıyayız" dedi.
Sözat, "2002 Mayıs ayında Balya Ilıcada yaptığımız Balıkesir Ziraat Odaları il koordinasyon toplantısında tarımdan sorunlu vali muavinimiz ve Tarım il müdürünün katıldığı toplantıda Müseşadetnamesi yeterli olsun Balıkesir ili bir bütündür ilçeden ilçeye hayvan naklinde veteriner raporu aranmasın çok büyük eziyetler çekiliyor sıkıntılar yaratmaya başladı bu sıkıntıyı bizim Balıkesir`imizdeki hayvan üreticilerine yaşatmayalım şeklindeki talebini dile getirdiğini hatırlattı.
Sözat, devam eden açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yıl 2013 tam 11 yıl önce bu sıkıntıyı dile getirmişiz ancak 11 sene sonrada bu sıkıntının gerçek olduğu anlaşılmış, hakikatten bu söylemler doğrudur denilmiş veya bu sıkıntı ile daha çok mu baskı geldi onu da bilemiyorum ama şimdi bu kaldırıldı ilçe bazındaydı il bazına çekildi. Neden 11 sene bizi bu sıkıntı içersinde yaşattınız neden 11 sene bize bu eziyet çektirildi? 11 sene sonra çözülen bu durum bizi iki nedenle memnun etmiştir. Dediğimizin doğru olduğu anlaşılmış çiftçimiz büyük bir sıkıntıdan kurtarılmıştır ve 11 sene çektiğimiz çilede yanına kar kalmıştır. Tam 11 yıl sonra çözülen bu sorun teşekküre değer mi değmez mi bunu da sizlerin takdirine bırakıyorum" dedi.
Alınan kararın çok geç alındığını kaydeden Sözat, "Tarım ili olan Balıkesir`e maalesef değer verilmediğinin bir kanıtı ölçüsü olarak kabul ettiğinin altını çizip, bundan sonra hiç olmazsa bazı konulardaki önerilerinde, ikazlarının dikkate alınıp, söylenen yanlışların çözümü için bir 11 yıl daha beklemeyiz temennisinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı