Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesir´de 100´e yakın polis Korona´ya yakalandı

Balıkesir´de 100´e yakın polis Korona´ya yakalandı

Ülke genelinde güvenliği sağlamak için 24 saat görev yapan polis teşkilatı, Covid-19 pandemisi ile mücadelede sağlık çalışanları ile birlikte en ön safta yer alırken, bu dönemde salgının da en büyük hedefi oldu.

Ülke genelinde güvenliği sağlamak için 24 saat görev yapan polis teşkilatı, Covid-19 pandemisi ile mücadelede sağlık çalışanları ile birlikte en ön safta yer alırken, bu dönemde salgının da en büyük hedefi oldu. Balıkesir polis teşkilatında testi pozitif çıkan emniyet personeli ile ilgili rakamlar ortaya çıktı.
Dünyayı etkisi altına alan ve Mart ayının ortalarından bu yana Türkiye´de de baş gösteren Covid-19 salgını, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ilçe ve şubelerde görevli emniyet personelini de etkiledi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı görev yapan aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 100´e yakın emniyet mensubunda Covid-19 vakası tespit edildi.
Doğrudan halk ile iç içe olan ve sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü ve kronik hastaların mağdur olmaması için ihtiyaçların karşılandığı Vefa Sosyal Destek ve benzeri gruplarda da görev alan çoğu polisin yaşanan küresel salgını tam olarak atlatamadığı da gelen bilgiler arasında.
Emniyet personelinden bir kısmının iyileştiği aktarılırken, polislerin bir kısmının ise halen tedavisine devam ediliyor.
Öte yandan Vaka sayılarının her geçen gün arttığı Balıkesir ülke sıralamasında dördüncü, Marmara´da ise ilk sırada yer aldığı öğrenildi. Manyas, Gönen ve Bandırma´da toplam 341 yeni vakaya rastlanıldı. Manyas´ta taziye evine giden 14 kişide covid-19 tespit edildi. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli