Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir´de 17 ayrı hırsızlık olayına karışan 3 kişi tutuklandı

Balıkesir´de 17 ayrı hırsızlık olayına karışan 3 kişi tutuklandı

Gönen İlçe Jandarma Komutanlığı´na müracaat eden A.B. isimli şahıs, Gönen-Tuzakçı Mahallesi´nde bulunan çiftliğinden kimliği belirsiz şahıs/şahıslar tarafından

Gönen İlçe Jandarma Komutanlığı´na müracaat eden A.B. isimli şahıs, Gönen-Tuzakçı Mahallesi´nde bulunan çiftliğinden kimliği belirsiz şahıs/şahıslar tarafından 2 adet su motorunun çalındığını beyan ederek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Tuzakçı Mahallesi´ndeki faili meçhul hırsızlık olayı ile geçmiş dönemlerde Gönen ilçesi ve çevre ilçelerde meydana gelen faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılması ve olay fail/faillerinin yakalanabilmesi amacıyla Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel ekip oluşturuldu.
Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan istihbari çalışmalar, araştırmalar ve olay yeri ve çevresindeki yol güzergâhlarında bulunan 42 güvenlik kamerasının incelenmesi sonucunda, 41 ? ?. plakalı şüpheli bir araç tespit edildi. Şüpheli araç hakkında yapılan araştırmada aracın Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren bir araç kiralama servisinden A.G. isimli şahıs tarafından kiralandığı öğrenildi.Mevcut durum üzerine kiralık aracın GPS kayıtları ile Gönen ilçesi ve çevre ilçelerde bulunan PTS kayıtlarının incelenmesi sonucunda, 41 ? ?. plakalı aracın faili meçhul hırsızlık olaylarının gerçekleştirildiği zamanlarda olayların olduğu yerleşim birimlerinde veya çevrelerinde bulunduğu belirlendi.
Yapılan çalışmalarla 41 ? ?.plakalı aracı kiralayan A.G. isimli şahsın, A.D. ve M.F.G. isimli şahıslarla birlikte hareket ettiği ve adı geçen şahısların Bandırma ilçesinde ikamet ettikleri öğrenildi.Elde edilen bilgiler doğrultusunda Gönen Cumhuriyet Savcısının talimatıyla icra edilen takip faaliyeti esnasında A.G., A.D. ve M.F.G. isimli şüpheliler 41 ? ?. plakalı araçla birlikte Bandırma ilçe merkezinde yakalanıp, araçta yapılan aramada hırsızlık olaylarında kullanıldığı değerlendirilen pense, keski, anahtar takımı, bıçak vb. malzemeler ele geçirildi.
Elde edilen tüm mevcut deliller doğrultusunda yapılan araştırmalar sonucunda A.G., A.D. ve M.F.G. isimli şüphelilerin 17 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi.
A.G., A.D. ve M.F.G. isimli şüpheliler tarafından çalınan, küçükbaş hayvanlar, sattıkları yerlerde bulunarak sahiplerine teslim edilirken, altınların değişik kuyumcularda bozdurulduğu, elektrik motorları, kablo ve demir kapıların Bandırma ilçe merkezinde hurdacılık yapan Y.E.S. isimli şahsa satıldığı belirlendi.
Bu olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan A.G., A.D. ve M.F.G. isimli şüpheliler sevk edildikleri Adli makamlarca tutuklanarak Bandırma Kapalı Cezaevi´ne teslim edildiler.
Ayrıca A.G., A.D. ve M.F.G. isimli şüpheliler tarafından çalınan koyunları satın alan A.Ç. ve M.G. isimli şahıslar ile elektrik motorları, kablo ve demir kapıları satın alan Y.E.S. isimli şahıs hakkında "Hırsızlık Malını Kabul Etmek ve Satın Almak" suçundan yasal işlem başlatıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli