Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Balıkesir´de 18 Mart programı

Balıkesir´de 18 Mart programı

Balıkesir´de 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin Yıldönümü Programı gerçekleştirildi.

Balıkesir´de 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin Yıldönümü Programı gerçekleştirildi.
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 106. Yıldönümü dolayısıyla Balıkesir Şehitliği´nde düzenlenen törene katıldı.
Anma Töreni kapsamında Şehitlik Defteri´nin imzalanması, Çelenk Sunma Töreni ve Şehitlerin kabirlerinin ziyaretleri gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törene Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak´ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Pakize Mutlu Aydemir, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz ve protokol üyeleri katıldı.
Hava Pilot Binbaşı Ekrem Çekin´in, törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Türk Milleti´nin dünyanın ders alacağı birçok destan yazdığını dile getirdi.
Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından Vali Hasan Şıldak beraberinde Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz Şehitlik Defterini imzaladı. Şehitlik defterinin imzalanmasının ardından Garnizon Şehitliği´nde Kur´an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek şehitler için dua edildi.
Duanın ardından şehit kabirlerine karanfil bırakan protokol, şehit ailelerine bir kez daha sabırlar diledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Mart programı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı