Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir´de 24 Kasım etkinliği

Balıkesir´de 24 Kasım etkinliği

24 Kasım Öğretmenler Günü, Balıkesir´de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Balıkesir´de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız´ın Atatürk Anıtı´na çelenk bırakması ile başladı. Çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
İkinci tören ise Balıkesir Salih Tozan Kültür ve Gösteri Merkezi´nde düzenlendi. Buradaki törene Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından konuşan Vali Ersin Yazıcı, öğretmenlerin yaptıkları fedakarlıkları, öğrencileri yetiştirmek için gösterdikleri gayretleri gördüklerini ve her zaman takdir ettiklerini söyledi.
Öğretmenin üstlendiği görevi sadece tahta başında, sınıfın dört duvarıyla sınırlı olmadığını ifade eden Vali Yazıcı, "Küçük dokunuşlarla büyük bir başarı elde edebileceğimize inanıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yeni nesli öğretmenlere emanet ederken, öğretmenin toplum içerisindeki önemini, büyüklüğünü ve yüceliğini vurguluyordu. Milletlerin hayatlarını devam ettirmesinde, kalkınmasında ve geleceğe umutla bakmasında, hayati öneme sahip öğretmenlerimiz aslında yılın sadece bir gününde değil, sürekli hatırlanmalı ve hak ettikleri değer ve saygıyı sürekli görmelidir. Gelecek nesillerimizi yetiştiren ve yaptıkları özverili çalışmalar hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutlar, bu denli önemli ve hassas bir mesleği icra ettikleri için kendilerine saygı ve sevgilerimi sunarım. Şehit öğretmenlerimizle birlikte tüm Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Biz Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. şeklinde konuştu.
Programda görev yaptığı Şanlıurfa´dan memleketi Gümüşha-ne´ye gelirken Tunceli´de PKK´lı teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra aracı yakılan ve şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz´ın portresi Vali Ersin Yazıcı´ya hediye edildi.
Konuşmalar sonrasında adaylığı sona eren öğretmenler, Türk bayrağı açarak görev yemini etti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Kasım etkinliği
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli