Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesir´de 59 kişi yurda yerleştirildi

Balıkesir´de 59 kişi yurda yerleştirildi

Covid-19 teşhisi konulmuş ve temaslı olup ikametlerinde zorunlu izolasyonda olması gereken 59 kişi ve geçici sebeple barınma yeri bulunmayan testi pozitif çıkan ve temaslı olan 119 kişi olmak üzere toplam 178 kişi KYK Hasan Basri Çantay Öğrenci Yurdu´nda

Covid-19 teşhisi konulmuş ve temaslı olup ikametlerinde zorunlu izolasyonda olması gereken 59 kişi ve geçici sebeple barınma yeri bulunmayan testi pozitif çıkan ve temaslı olan 119 kişi olmak üzere toplam 178 kişi KYK Hasan Basri Çantay Öğrenci Yurdu´nda karantina altında tutuluyor.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir salgın halinde olan korona virüsle mücadele kapsamında izolasyon kurallarına uymayan ve çeşitli nedenlerle izolasyon için uygun yeri olmayan kişilere ilişkin Balıkesir Valisi Hasan Şıldak açıklama yaptı.
Vali Şıldak, sosyal medya hesaplarından bugün yaptığı paylaşımında; ?Covit-19 tanısı konulmuş ve temaslı olarak ikametlerinde izolasyonda olması gerektiği halde bu kurala aykırı hareket ederek dışarı çıkan 59 kişi, ayrıca izolasyon için uygun yeri bulunmayan 119 kişi olmak üzere toplam 178 kişi, İl Merkezinde bu amaçla tahsis edilen Hasan Basri Çantay Öğrenci Yurdu´nda zorunlu barınmaya tabi tutuldu.? ifadelerine yer verdi.
Vali Şıldak, mesajının devamında; Pozitif tanısı konulmuş ve temaslı olanların evlerinden kesinlikle çıkmamalarını, kurallara uymayanlara para cezası uygulandığını, haklarında adli süreç başlatıldığını ve yurtta zorunlu ikamete tabi tutulacaklarını bildirdi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli