Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir´de 712 okula 15 bin top dağıtıldı

Balıkesir´de 712 okula 15 bin top dağıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki 712 okula toplam 15 bin basketbol, voleybol ve futbol topu dağıtıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki 712 okula toplam 15 bin basketbol, voleybol ve futbol topu dağıtıldı.
Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu´nda, Büyükşehir Belediyespor Motosiklet Takımı´nın Avrupa´da düzenlenen yarışlarda kazandıkları kupaları Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a takdim etmeleri ile başlayan etkinlikte Karizma Show tarafından akrobatik smaç gösterisi düzenlendi.
Törenin açılış konuşmasını Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç yaptı.
Büyükşehir Belediyesi´ne spora ve sporculara verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Mengüç, amatör ve profesyonel sporcuların okullardan yetiştiğini söyledi. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur katılımcılara hitap etti.
Büyükşehir Belediyesi olarak spor alanında önemli bir hizmeti daha Balıkesir´e kazandırdıklarını ifade eden Başkan Uğur, ?Geleceğimiz olan gençlerimizin spora olan ilgilerini artırmak ve sağlıklı bireyler yetiştirmek için önemli bir adım daha atıyoruz. Gençlerimizin spor yapmasını teşvik etmek için bugün top dağıtım törenimizi gerçekleştiriyoruz. İstiyoruz ki bu yeni düzenleme ile öğrencilerimize, okullarımıza sportif faaliyetler konusunda araç-gereç ve imkanlar hususunda Büyükşehir Belediyesi olarak okullarımıza spor malzemesi başta olmak üzere her alanda destek olmaya devam ediyoruz. Bugün dağıtımını gerçekleştirdiğimiz 15 bin adet topu Balıkesir ilimizin tamamında toplam 712 okulumuza dağıtıyoruz. Her okula 5 adet futbol, 5 adet basketbol ve 5 adet voleybol topu olmak üzere toplam 15 adet top dağıtıyoruz. 151.609 öğrencimizin her biri bu dağıttığımız toplarla spor yapacak. Yine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki amatör spor kulüplerimize futbol, voleybol ve basketbol topları veriyoruz? diye konuştu.
Törenlerde son olarak Vali Ersin Yazıcı bir konuşma yaparak Büyükşehir Belediyesi´ne anlamlı organizasyon için teşekkür etti. Gençlerin ve çocukların daha sağlıklı yetişmesi için Büyükşehir´in yaptığı çalışmaları taktir ile karşıladıklarını ifade eden Vali Yazıcı, ?Sevgili gençler bu toplar sizin için. Bunlar yıprandığında veya patladığında bilesiniz ki yenisi gelecek. Okul idarecilerine de şunu söylüyorum. Sakın bunlar depolarda filan saklanmasın. Bunlar çocuklarımızın kullanımı için. İnşallah sağlıklı bu ülkeye her manada hizmet edecek gençlerin yetişmesini diliyoruz? dedi.
Vali Yazıcı´nın konuşması ardından Vali Yazıcı ve Başkan Uğur´a Büyükşehir belediyesi Bayan Voleybol Takımı tarafından çiçek takdim edildi.
Daha sonra katılımcılar ile birlikte okullara topların dağıtımı yapıldı. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir okula dağıtıldı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli