Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´de Ana Su Borusu Patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Balıkesir´de Ana Su Borusu Patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Balıkesir´de ana su borusunda meydana gelen patlama sebebiyle yakında bulunan birçok evi su bastı.

Balıkesir´de ana su borusunda meydana gelen patlama sebebiyle yakında bulunan birçok evi su bastı. Evi tavana kadar su dolan 70 yaşındaki Nadire Poyraz hayatını kaybetti. Yaralı olarak kurtarılan iki kişi ise tedavi altına alındı.
Olay, gece saatlerinde Altıeylül ilçesine bağlı Plevne Mahallesi Demiryolu Caddesi´nde meydana geldi. Büyük bir gürültüyle patlayan ana borudan çıkan şebeke suyu, yakında bulunan evlere doldu. Özellikle Açelya Sokak´taki apartmanların bodrum katlarını bir anda su bastı. Yaklaşık 10 ev su altında kaldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ekipleri patlayan boruyu tamir ederken itfaiye ekipleri de 10 evden suları tahliye etme çalışması başlattı.
Açelya Sokak´taki Orkide Apartmanı´nın bodrum katında oturan 70 yaşındaki Nadire Poyraz, kızı Hatice Poyraz ve torunu Mukaddes Aslan, bir anda eve dolan su sebebiyle mahsur kaldı. Hatice Poyraz ve Aslan kaçmayı başarırken boğulmak üzere olan Nadire Poyraz, komşularının da yardımıyla çıkarıldı. Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırılan yaşlı kadın kurtarılamadı.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, gece boyunca çalışan ekipler, sabah saatlerinde hasar tespit çalışmalarına başladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı