Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir´de Atatürk özlemle anıldı

Balıkesir´de Atatürk özlemle anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü 79 yıl önce sonsuzluğa uğurladık. Aziz hatırasını saygıyla ve şükranla anıyoruz.


Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir´de de törenle anıldı.
Anma törenleri Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Büyük Önder Atatürk´ün hayata veda ettiği saat olan 09.05´te siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak bayraklar yarıya indirildi. Tören daha sonra Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi Salonu´nda düzenlenen anma programı ile devam etti. Öğrencilerin şiirleri ve oratoryo gösterilerinin sunulduğu tören de, Atatürk´ün sevdiği türküler okundu. Törenin ardından Vali Yazıcı, öğrencilerle sohbet etti.
Atatürk Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin hazırlayıp sunduğu programa Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutan Vekili Bkm. Alb. Cengiz Cömertoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Levent Sökal, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Öztürk, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli