Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de bir ilke imza atılacak

Balıkesir´de bir ilke imza atılacak

Dünyada ilk defa salonda yağlı güreş şampiyonası Balıkesir´de yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Karesi Belediyesi organizasyonunda 6-7-8 Ocak tarihlerinde Kurtdereli Spor Salonu´nda düzenlenecek olan ?Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreş Kurultayı ve Kırkpınar Başpehlivanları Balıkesir Karşılaşması? daveti 37´si polis 44 vatandaşımızın hain terör saldırısı üzerine şehit oldukları İstanbul Beşiktaş´taki Şehitler Tepesi´nde gerçekleştirildi.
Basın açıklamasına; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Antalya Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile başpehlivanların katılımları ile gerçekleştirildi.
Basın açıklaması şehitler için duaların okunması ile başladı. Şehitler Tepesi´ne çelenk sunulması ardından basın açıklamasına geçildi.
Şehitler için 6-7-8 Ocak tarihlerinde Balıkesir´de düzenlenecek olan kurultay ve Türkiye´de ilk defa kapalı bir salonda yapılacak olan yağlı güreş müsabakalarına Kırkpınar başpehlivanları başta olmak üzere Türkiye´nin ünlü güreşçilerinin katılacağını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye´nin son yıllarda yakalamış olduğu istikrar ve huzur ortamının terör saldırıları ile sekteye uğratılmaya çalışıldığını ifade etti.
Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreş Kurultayı ve Kırkpınar Başpehlivanları Balıkesir Karşılaşması ile teröre karşı dik duruşu ve millet olarak bir olduğunu yeniden haykıracaklarını söyleyen Başkan Uğur, ?Er meydanını hain terör örgütlerine bırakmayacağımızı pehlivanlarımız ile tüm dünyaya duyuracağız. 7 Ocak´ta Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir´de düzenleyeceğimiz ?Başpehlivanlar Şehitler için kol bağlıyor´ programına tüm Türkiye´yi davet ediyoruz. Anadolu´nun yiğit evlatları dualı çayırlarda olduğu gibi kapalı Er meydanında da kahramanlıklarını tüm dünyaya duyurmaya devam edecek. Yılın belirli zamanlarında açık havada, doğal çim sahanın üzerinde gerçekleştirilen yağlı güreş müsabakalarını Türkiye´de ve Dünyada ilk kez kapalı er meydanında düzenliyoruz. Birbirinden değerli başpehlivanlarımız birlik ve beraberliğimizi hedef alan hain ve kirli ellere karşı kol bağlayacak. Güreşlerin 12 ay boyunca yapılabilmesi noktasında önemli bir adım olarak gördüğümüz bu programın, ata sporumuzun dünyaya duyurulmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. İstiyoruz ki ata sporumuz olan yağlı güreş nesilden nesile aktarılsın. Bu spora olan önemin daha çok artması için güreşlerde kaliteyi arttıracak her türlü girişimi hem federasyonumuz hem de belediye başkanlarımız ile gerçekleştiriyoruz? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir ilke imza atılacak
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli