Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´de ?BOR´ özelinde OSB kurulacak

Balıkesir´de ?BOR´ özelinde OSB kurulacak

Finans profesyonelleri ve iş dünyasının buluşma noktası Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı, ?Şehir Ekonomisi´ buluşmalarını online olarak gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

Finans profesyonelleri ve iş dünyasının buluşma noktası Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı, ?Şehir Ekonomisi´ buluşmalarını online olarak gerçekleştirmeyi sürdürüyor.
Finans Kulüp Balıkesir il temsilcisinin de hazır bulunduğu söyleşide Balıkesir´in öne çıkan yatırım konuları ve finans sektöründen beklentileri dile getirildi.
Finans alanında yürüttüğü çalışmalarıyla fark yaratan Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı´nın online olarak gerçekleştirdiği Finans Kulüp ?Şehir Ekonomisi´ buluşmalarının yeni konuğu Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu oldu. Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Başkanı Dr. Önder Halisdemir, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu´nun katılımıyla gerçekleştirilen ve Finans Kulüp Balıkesir İl Temsilcisi Hasan Basri Onurcan´ın da hazır bulunduğu etkinlikte Balıkesir ilinin panoraması, gündemi ve gelecek planları ele alındı.
Programda konuşan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, ?Balıkesir´de bir sanayi kuruluşunun gelip de bulamayacağı hiçbir şey yok. Balıkesir´in kuzeyinde savunma sanayisine yönelik yatırımlar var. Bunun dışında kentimizde bora dayalı sanayinin de gelişeceğini söyleyebiliriz. Bor ile ilgili bir organize sanayi bölgesi kurulması planları yapılıyor. Pandemi sürecinde eksiklerimizi gördük. Finans okuryazarlığı, finansmana erişim konusundaki sıkıntılarımızın farkına vardık ve bu eksiklerin giderilmesi için halen devam eden eğitimler ve destekler sağlıyoruz. Sanayi ve üniversite işbirliği ne yazık ki istenilen düzeyde değil. Hem üniversite tarafının hem de sanayicilerin birlikte üreteceği ürün konusunda ülke menfaatine yönelik bir çalışma yapmaları lazım. Üniversite sanayi işbirliği konusunda olması gereken düzeye gelinmesi için akademisyenlerin de sanayicilerin de hazırı beklemek yerine risk almaları gerekiyor. Teknokent ise çok başarılı ilerliyor, burada ekip olarak faydalı çalışmalara imza atılıyor.? dedi.
Programdaki diğer konuşmacı Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, ?Balıkesir İstanbul ve İzmir arasında parlayan bir şehir oldu. Özelikle İstanbul ? İzmir otoyolunun tamamlanmasıyla birlikte kentimizin önemi daha da ön plana çıktı. Çanakkale Köprüsü´nün tamamlanması ve limanlarımızla birlikte pazara ve ham maddeye yakınlık açısından Balıkesir kilit nokta haline gelecek.? diye konuştu.
Buluşmada konuşan Finans Yöneticileri Vakfı Başkanı Dr. Önder Halisdemir ?Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı olarak şehirlerimizin nabzını tutuyoruz. Balıkesir´in kurumsal ve finans kapasitesini geliştireceğiz. Vakıf olarak şehirlerdeki çalışmalarımızla finans dünyası ve reel kesimi ortak noktada buluşturuyoruz.? dedi.
Finans Kulüp Balıkesir İl Temsilcisi Hasan Basri Onurcan ise ?Balıkesir´de tarım, hayvancılık, yağ ve turizm alanında yapılan yatırımların yanı sıra biyoenerji konusunda da yatırımlar yapılıyor. Sadece rüzgar değil, biyoenerji yatırımları ile de yakın zamanda Balıkesir koşa koşa giden bir il haline gelecek.? dedi.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir özelinde kurulacak
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı