Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir´de ?BOR? Toplantısı

Balıkesir´de ?BOR? Toplantısı

Türkiye, dünya bor rezervinin % 72´sine sahip

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), dünya bor rezervinin % 72´sine ülkemizin sahip olduğunu açıkladı.
BTSO Bor Araştırma ve Geliştirme Komisyonu, dünyanın en büyük ve iyi kalitede bor rezervlerine sahip olan Türkiye´de bor madenini sanayiye kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. BTSO komisyonu, bu kapsamda düzenlendiği son olağan toplantısını Balıkesir´de gerçekleştirdi.
Balıkesir Sanayi Odası´nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu Başkanı İlker Duran ile Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Ermişler, komisyon üyeleri ve akademisyenler biraraya geldi. Bor elementinin kullanım alanlarına dikkat çekilen toplantıda bor ile ilgili çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.
Bor elementinin muhteşem bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan İlker Duran, "Dünya bor rezervinin % 72´si ülkemizde yer alıyor. Bu açıdan bor, ülkemiz için önemli bir zenginlik. Unutmayalım, bor madeni gelecek yılların ´petrolü´ gibi görülüyor. Bizler de sanayicinin bor konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığını biliyoruz. Buradan yola çıkarak bu madenimizi ekonomimize daha fazla fayda sağlaması için çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.
Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Ermişler ise bor elementinin önemine dikkat çekerek, "Sanayicilerimizde bu projeleri desteklerlerse bor elementi ülkemizi bir üst segmente taşıyabilir." ifadelerini kullandı.
Türkiye´de bilinen bor yatakları özellikle Kırka/Eskişehir, Bigadiç Balıkesir, Kestelek/Bursa ve Emet/Kütahya´da bulunmakta.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Toplantısı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli