Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir´de FETÖ Terör Örgütü´ne büyük operasyon

Balıkesir´de FETÖ Terör Örgütü´ne büyük operasyon

Balıkesir Merkezli FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik büyük operasyon gerçekleştirildi.

Balıkesir Merkezli FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyelerine yönelik büyük operasyon gerçekleştirildi.
Operasyonlarda İzmir, Ankara, Çanakkale ve Balıkesir´de 78 kişi gözaltına alındı.
15 Temmuz 2017 hain darbe girişimi sonrasında yapılan operasyonlar sonucunda geçmiş tarihlerde tutuklanarak tahliye olan veya firarda bulunan şüphelilerin tekrar bir yapılanmaya gittiği ve örgüt adına faaliyette bulunmaya çalıştıklarını tespit eden emniyet güçleri, şüpheliler ile ilgili düğmeye bastı.
Edinilen bilgilere göre, FETÖ´nün Balıkesir´de yeni bir il sorumlusu görevlendirdiği, şüphelilerin bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdiği, örgüt mensubu tutuklu ailelerine maddi destek sağladıkları, kendi adlarına kayıtlı telefon hatlarının yanı sıra yabancı uyruklu kişilerin adlarına kayıtlı ikinci bir hat kullandıkları ve bu hatları örgüt buluşmaları için gittiklerinde kullandıkları ve yine ayrıca firari örgüt mensuplarına saklanmak için yer temin ettikleri öğrenildi.
Yapılan tespitler sonucunda operasyona başlayan Balıkesir polisi, aralarında güncel il sorumlusu, ilçe sorumluları, güncel sohbet grubu üyeleri, örgüt üyelerine maddi destek sağlayan esnaflar, firari durumdaki örgüte müzahir dershaneler genel müdürü, ihraç binbaşı ve komiserlerin de bulunduğu 78 şüpheliye ait 85 adreste Balıkesir merkezli, İzmir, Ankara, Çanakkale´de eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Balıkesir merkezli 4 ilde (İzmir, Ankara, Çanakkale) 26.02.2019 günü sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlenen FETÖ operasyonunda şu ana kadar 78 şüpheliden 76´sı gözaltına alındığı, firari 2 şahıs için yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan bu operasyonlar hakkında ilerleyen zamanlarda da bilgi verileceği aktarıldı.
Haber MerkeziHaber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli