Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir´de fırınlara ?korona virüs´ denetimi

Balıkesir´de fırınlara ?korona virüs´ denetimi

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kontrolörleri, market ve fırınları denetliyor.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kontrolörleri, market ve fırınları denetliyor.
Çin´de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan, Türkiye´de de vakaların arttığı Korona virüse karşı önlemler alınırken, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü´ne bağlı kontrol görevlileri, maske, bone eldiven ve koruyucu kıyafet giyerek gıda işletmelerine 15 Mart-6 Nisan tarihleri arasında alınan ve alınması gereken hijyenik önlemlere ilişkin bilgilendirme amaçlı denetim gerçekleştirdi.
Denetimlerinde, korona virüs işletmelerin aldığı hijyen tedbirleri, açıkta bulunan, istiflenen ürünler ve işletmelerde çalışan personellerin kılık kıyafet kurallarına uyumluluğu kontrol edildi.
Bu kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla devam eden denetimler, bu dönemde daha da yoğunlaştırılarak, işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.
Vatandaşların sağlığını tehdit edecek gıda üretim ve satışına geçit vermemek için denetimlerin aralıksız süreceğini ifade eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Balıkesir ilimizde kayıtlı kapsamda faaliyetini sürdüren toplam 371 adet ´Ekmek Fırını´ bulunmaktadır. Bu ekmek fırınlarında korona virüs önlemleri kapsamında gerek Tarım ve Orman Bakanlığı gerekse Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına göre denetimler devam etmektedir. 1 Ocak 2020 tarihinden 6 Nisan 2020 tarihine kadar 504 fırında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu´na istinaden denetimler yapıldı. Korona virüs önlemleri başladıktan sonra 15 Mart-6 Nisan 2020 tarihleri arasında 271 adet denetim yapılmıştır. Bu dönemde yapılan denetimler; Fırınlarda üretilen ekmeklerin satışında ve tüketiciye ulaşırken oluşabilecek bulaşma riskinin en aza indirilebilmesini amaçlamıştır. Bu kapsamda gıda denetçilerimiz 20 ilçede fırın çalışanlarını hijyen eğitimine aldılar. Korona virüse karşı bilgilendirme amaçlı yapılan bu denetimlerde özellikle personel hijyeni, el hijyeni, hasta personelin çalıştırılıp çalıştırılmadığı, alet, ekipmanların ve işletmelerin dezenfeksiyonu, maske, bone ve eldiven kullanımı, işletmelerin havalandırılması, açıkta gıda satışının yapılıp yapılmadığı denetlendi. Ayrıca virüs hakkında işletme sahiplerine bilgi aktarıldı ve alınması gereken tedbirler hakkında detaylı bilgi verildi.? diye konuştu. Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı