Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Balıkesir´de futbol hakem kursu sona erdi

Balıkesir´de futbol hakem kursu sona erdi

Kursa 178 hakem adayı katıldı

Merkez Hakem Kurulu´nca(MHK) Balıkesir´de düzenlenen ?futbol aday hakem kursu?na 178 kişi katıldı.
Kurs için 16-30 yaş arasında, erkek-bayan 350 kişi başvurdu. MHK sorumlusu Süleyman Arıkan ve Ahmet Altıner´in başkanlığındaki Balıkesir Futbol İl Hakem Kurulu(İHK), Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu´nda fiziki görüntü ve mülakat değerlendirmesi yaptı. Bu değerlendirmeler sırasında adayların yaşları, öğrenim durumları ve kariyerleri de dikkate alındı. 50´si diğer illerden gelenler olmak üzere Balıkesir ili sınırları içinde 178 adayın, kursa katılmaları kararlaştırıldı.
Adaylara, daha sonra MHK İl Eğitimcisi, Balıkesir bölgesinin eski Süper Lig hakemi Aytekin Durmaz, üç günlük kurs verdi. Kursun ardından yapılan kural bilgisi sınavında en yüksek notu, 100 puanla, kursa Bandırma´dan katılan Mert Uysal aldı. Bu başarı nedeniyle Balıkesir İHK Üyesi ve Balıkesir Gözlemci Atama Sorumlusu Asım Karakaya, Mert Uysal´a bir armağan verdi.
Karakaya, Balıkesir´de hâlen 32´si klâsmanlarda görev yapan toplam 123 hakem bulunduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:
?Eski yıllarda, hakemlik için HİF yöntemiyle genç arkadaşlar, internet aracılığıyla başvuru yaparak, kursa katılırlardı. Yani biz, bu adayları ancak kursa katıldıklarında görürdük. Şimdi öyle olmadı. Kurs için başvuruda bulunan adaylar arasında çok gerçekçi bir değerlendirme yaparak, 178 hakem adayı kardeşimizi seçtik. Bu kardeşlerimiz içinden, gelecekte Balıkesir hakemliğinin yüzünü ağartacak hakemler çıkacağına inanıyoruz.?
Kursun eğitmenliğini yapan Aytekin Durmaz da, hakem adaylarının, kural bilgisi sınavından büyük bir başarıyla çıktıklarını belirtirken, adaylara yaptığı konuşmada şöyle konuştu:
?Hakemlik, başarıyı yakalamak için büyük bir sevgi gerektirir. İyi hakem, çok zor yetişir. Bunun için başarıyı çok istemeniz, eleştiriye açık olmanız gerekir. Sahanın kralı sizsiniz ama dışarıda herkese karşı mütevazı olup saygılı davranın. Kendinizi çok iyi yetiştirin. Mutlaka İngilizce öğrenin. Ben, Balıkesir Üniversitesi´nde çalışan bir elektrik mühendisiyim ama ülke düzeyinde tanınmamı ve saygı görmemi hakemliğime borçluyum.?
Balıkesir ?futbol aday hakem kursu?na katılan 178 aday hakem, 14 Şubat 2017 günü, kondisyon testine tabi tutulacaklar. Bu testte erkeklerin, 2400 metreyi 12 dakikada, bayanların ise 2200 metreyi yine aynı dakikada koşmaları gerekiyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı