Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´de gurur ve hüzün bir arada yaşandı

Balıkesir´de gurur ve hüzün bir arada yaşandı

Cumhurbaşkanlığınca 18 şehit ailesi ve 4 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Balıkesir´de düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Cumhurbaşkanlığınca 18 şehit ailesi ve 4 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Balıkesir´de düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Öğretmenevi´nde gerçekleştirilen törende, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı´nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına terörle mücadele ve 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ile gazilere takdim etti.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajı okundu.
Konuşmalar öncesinde ´Devlet Övünç Madalyası´ ve ´Berat Tevcihi´ alacak şehitlerin ve gazilerin isimleri okundu. Şehitlerin özgeçmişi okunması sırasında şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadı. Şehit çocukları babalarının madalyalarını almak için anneleriyle sahneye çıktığı anlarda ise duygu dolu anlar yaşandı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, düzenlenen madalya töreninde yaptığı konuşmada, hüzün ve gururu bir arada yaşadıklarını ifade etti.
Törende yaptığı konuşmada, terörle mücadelede ve 15 Temmuz´da şehit düşenlerin yakınlarına ve gazilere "Devlet Övünç Madalyası" takdim edildiğini belirten Vali Yazıcı, ?Bu zor coğrafyada bütün dünyaya adalet getirmek üzere, gönül coğrafyamızdaki güzel insanların umutlarına umut katmak, adalete ulaşmalarını sağlamak adına hep birlikte olmaya devam edeceğiz. Bir haftadır, hain PKK ve yandaşlarının oluşturduğu çete için Afrin´deyiz. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Arzu ediyoruz ki, yeni şehitlerimiz olmasın. Burada, Balıkesir´in evlatlarını gül bahçesine göndermiş güzel insanlarımız var. Tekrar gerekirse tüm değerlerini şehitliğe feda edecek insanlar var. Hiç kimseye verecek çakıl taşımız dahi yoktur. Gerekirse canımızı feda ederiz. Bu anlamlı günde, büyük bir duygu yoğunluğu içerisinde şuna inanıyorum. Bizim inancımız gereği peygamberlikten sonraki en büyük makama sizin evlatlarınız ulaştı. Biz, millet olarak vatanımızı korumak adına koşarak ölüme gidiyoruz. Vatan söz konusu ise başka hiçbir şeyin önemi kalmıyor. Hepinize sabırlar diliyorum, Allah metanetinizi arttırsın. Bilesiniz ki; tüm halkımız ile el eleyiz, hep birlikteyiz. Onlar bizim de canlarımız. Şehitlerimize rahmet dilerken, hepinize sabır diliyorum. Allah sizi yakınlarınızla evlatlarınızla cennetinde buluştursun." dedi.
Konuşmaların ardından 18 şehit yakını ile 4 gaziye, "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim edildi.
Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
Törene, Vali Ersin Yazıcı´nın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı, Kasım Bostan, Protokol Üyeleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı