Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir´de Hamle Zamanı...

Balıkesir´de Hamle Zamanı...

Satranç turnuvasında mantıklı hamle yapanlar kazanıyor

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün düzenlediği 9-12 Yaş Küçükler Satranç Turnuvası´na katılarak, çocuklara moral verdi.
274 yarışmacının katılımıyla gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan satranç turnuvasında hamleler kıyasıya yarıştı.
Turnuva hakkında açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, "Son zamanlarda takım turnuvalarına önem vermeye başladık, öğrencilerimizle burada olmak çok güzel. Projelerimizin bir kısmını hayata geçirdik, bir kısmını da önümüzdeki süreçlerde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Sayın Valimize etkinliğimize katıldıkları için çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Vali Ersin Yazıcı, katılımcı öğrencilerden Ece Taşdelen ile satranç oynadı ve tüm katılımcılarla birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.
Vali Ersin Yazıcı, önemli bir turnuva yapıldığını aktarırken, sporculara başarı diledi.
Satrancın, dünyanın en kadim sporlarından biri olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Sporun ötesinde strateji ve bir zeka oyunu. Spor faaliyetleri, sanatsal faaliyetler ve zekâ geliştirici etkinlikler en az sınavlara hazırlanmak kadar önemlidir." dedi.
Satranç eğitiminin sosyal hayata katkı sağladığını ifade eden Vali Yazıcı,"Spor faaliyetleri, sanatsal faaliyetler ve zekâ geliştirici etkinlikler en az sınavlara hazırlanmak kadar önemlidir. Bu tür faaliyetlere ayrılan zaman asla zaman kaybı değildir. Asla dersleri olumsuz etkilemez. Hem derslere hem de sosyal hayata daha büyük başarılara katkı sağlar." diye konuştu.
Satranç sporunun insan hayatında ve eğitimindeki yeri konusunda sayısız faydalarının da olduğunun altını çizen Vali Yazıcı, "Başarıya giden anahtar bu güzel sporun ifa edilmesinden geçiyor. Çocuklarımızın mutlaka bir spor dalı ile ilgilenmelerini hedefliyoruz. Satranç gibi birey gelişimine yön veren, muhakeme gücünü arttıran zihin sporlarını yaygınlaştıracağız. Satranca önem veriyoruz ve bu tür müsabakalara katılabilecek gençleri yetiştirmeyi önemsiyoruz. Satranç gerçekten insanın kişisel gelişiminde çok önemli bir yere sahip. İstiyoruz ki çocuklarımız satrançla erken yaşta tanışsınlar. Çocuklarımızın bu alanda yetişmesini de eğitim açısından önemli görüyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Hamle Zamanı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli