Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de huzur uygulaması

Balıkesir´de huzur uygulaması

Balıkesir´de "Narkotik Suçlar ve Göçmen Kaçakçılığı" uygulaması yapıldı.

Balıkesir´de "Narkotik Suçlar ve Göçmen Kaçakçılığı" uygulaması yapıldı.
Kamu güvenliği ve düzeninin sağlanması, yabancılara tanınan hak ve hizmetlerden gerektiği gibi faydalandırılması, kayıt altına alınmayan yabancıların kayıt altına alınması, düzensiz göç ve nüfus hareketliliği, göçmen kaçakçılığı, insan ticareti ve suça karışmalarının önlenmesi, yabancıların denetim ve kontrol altında tutulması amacıyla başlatılan uygulamaya, yabancılar şubesi, asayiş, kaçakçılık, narkotik ve terörle mücadele ekipleri katıldı.

Ev, işyeri ve şüpheli araçların yanı sıra metruk alanların narkotik köpekleriyle kontrol edildiği uygulamada, şüpheli şahısların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorguları yapıldı.
Uygulamalar kapsamında 2 bin 431 T.C. Vatandaşı ile 54 Yabancı Uyruklu kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sisteminden sorguları yapıldı, yaralama suçundan arandığı tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı. 6 araca 2 bin 42 lira para cezası uygulandı.
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araçlar, şahıslar ve sokak araları ile şüpheli yerlerde uyuşturucu uygulaması yaptı. Uygulamada narkotik dedektör köpekleri de görev aldı. Gün içerisinde yapılan uygulamada metruk binalar, liman, balıkçı barınağı, park bahçeler aranırken, kentin önemli caddelerinde trafik kontrolü yapıldı. Sabah saatlerinde metruk binalara baskın yapan ekipler, burada bulunanların üst araması ve GBT sorgulamasını yaptı. Narkotik köpekleri de uygulamaya katılarak metruk binalarda, trafik kontrollerinde arama yaptı.
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, 53 ayrı noktada 137 ekipteki 503 polisin katıldığı uygulamada, 3 bin 341 kişi ve 295 araç kontrol edilirken, 8 araç trafikten men edildi. Çeşitli suçlardan aranan 15 kişi gözaltına alındı. 15 araca 9 bin 163 lira para cezası uygulandı. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir huzur uygulaması
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli