Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir´de I. Çocuk Kongresi

Balıkesir´de I. Çocuk Kongresi

Balıkesir´de, Altıeylül Burhan Erdayı İlkokulu tarafından ?I. Çocuk Kongresi? düzenlendi.

Balıkesir´de, Altıeylül Burhan Erdayı İlkokulu tarafından ?I. Çocuk Kongresi? düzenlendi.
Burhan Erdayı İlkokulu çok amaçlı salonunda düzenlenen ?I. Çocuk Kongresi? açılış törenine Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Necatibey Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fatih Satıl, idareci, öğretmen, veliler ve öğrenciler katıldı.
Program, Burhan Erdayı İlkokulu´ndan mezun olan ve elim bir hastalık nedeniyle erken yaşta vefat eden Umut Gündoğdu anısına yaptırılan salonun açılışı ile başladı.
Programın ikinci bölümü ise Burhan Erdayı İlkokulu I. Çocuk Kongresi´nin açılış oturumu ile devam etti. Açılış oturumunda ilk olarak 3D sınıfı öğrencisi Ilgaz Bora Güngör tarafından gitar dinletisi yapıldı. Ardından 4F Sınıfı öğrencisi İbrahim Deniz Ateş Küresel Sınma ve Alınacak Tedbirler konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunum sonunda Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya ve İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, sunum yapan öğrencilere başarı belgesi takdim etti.
İl Millî Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız, ?Balıkesir´de ilk defa gerçekleştirilen bir kongreye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadık. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin bilim, sanat, teknoloji, müzik, spor alanlarındaki çalışmaları bizleri hem gururlandırdı hem de gelecek adına umutlandırdı. 14 salonda 530 öğrencinin katılımı ile 3 oturum halinde gerçekleştirilen ?I. Çocuk Kongresi? için başta okul müdürümüz olmak üzere okulumuzun kıymetli öğretmen ve öğrencilerine teşekkürü bir borç biliyorum.? dedi.
I. Çocuk Kongresi 4 oturum halinde toplam 14 salonda gerçekleştirildi. Toplam 56 öğrenci 33 farklı konuda sunularını yaptı. Kongrede 34 oturum yöneticisi öğretmen, 21 salon sorumlusu öğrenci ve 3 kongre sorumlusu öğrenci görev aldı. Katılımcılarını Burhan Erdayı İlkokulunda öğrenim gören 3. ve 4. Sınıf öğrencileri oluşturduğu kongrede, her katılımcı yapılacak sunumlardan istediği ve ilgi duyduğu konuyu seçerek 3 ayrı oturuma katıldılar. Oturum süresi, 15 dakika sunum, 5 dakika soru cevap olmak üzere toplam 20 dakika olarak belirlenen kongrede öğrencilerin yaptıkları sunumlar ve soru cevap bölümündeki performansları akade-misyenlerin performanslarına eşde-ğerdi. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir Çocuk Kongresi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli