Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´de ihracat ithalatı geçti

Balıkesir´de ihracat ithalatı geçti

Balıkesir´de geçen yılın aynı ayına göre ihracat artarken ithalat azaldı.

Balıkesir´de geçen yılın aynı ayına göre ihracat artarken ithalat azaldı.
Balıkesir´de ihracat 2015 yılı Temmuz ayında, 2014 yılının aynı ayına göre % 24,2 artarak 51,9 milyon dolar olarak gerçekleşmiş olup, ithalat ise % 1,2 azalarak 37,1 milyon dolara indi. Bir önceki aya göre değişimler incelendiğinde ise ihracat % 19,3 artarken ithalat % 1,9 oranında azaldı.
Balıkesir´in fasıllara göre dış ticareti
2015 yılı Temmuz ayında Balıkesir´den yapılan ihracat miktarları fasıllara göre incelendiğinde; en büyük pay 21,8 milyon dolar ile ?Elektrikli makine ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon görüntü-ses kaydetme-verme cihazları, aksam-parça-aksesuarı? olurken bu faslı 5,3 milyon dolar ile ?Etler ve yenilen sakatat? ve 4,5 milyon dolar ile ?Dokunabilir maddelerden hazır eşya, takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya, paçavralar? faslı takip etti.
2015 yılı Temmuz ayında Balıkesir´e yapılan ithalat miktarları fasıllara göre incelendiğinde ise en çok ithal edilen fasıl 6,0 milyon dolar ile ?Demir ve çelik? olurken bu faslı 5,6 milyon dolar ile ?Kazanlar, makineler, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları? ve 4,8 milyon dolar ile ?Elektrikli makine ve cihazlar, ses kaydetme-verme, televizyon görüntü-ses kaydetme-verme cihazları, aksam-parça-aksesuarı? faslı takip etti.
Balıkesir´in en çok ihracat ve ithalatı imalat sanayi sektöründe gerçekleşti
2015 yılı Temmuz ayı itibarıyla sektörlere göre dış ticaret incelendiğinde Balıkesir´de dış ticaret hacminin en çok olduğu sektör İmalat Sanayi oldu.
Balıkesir´den en fazla ihracat Cezayir´e yapılırken en fazla ithalat Almanya´dan gerçekleşti.
2015 yılı Temmuz ayında Balıkesir´den yapılan ihracat ülkelere göre incelendiğinde; en fazla ihracatın 9,7 milyon dolar ile Cezayir´e yapıldığı, Cezayir´i 6,7 milyon dolar ile Suudi Arabistan ve 5,1 milyon dolar ile Irak takip etti. Balıkesir´e yapılan ithalat ülkelere göre incelendiğinde ise 7,3 milyon dolar ile Almanya ilk sırayı alırken 5,8 milyon dolar ile Rusya Fedarasyonu ikinci ve 5,5 milyon dolar ile İtalya üçüncü sırada yer aldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli