Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir´de ?İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı? açıldı

Balıkesir´de ?İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı? açıldı

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu´nun organizasyonunda Balıkesir Valiliği himayelerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Sanayi Odası ve Ticaret Odasının katkılarıyla Avlu Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen "6. Balıkesi

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu´nun organizasyonunda Balıkesir Valiliği himayelerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Sanayi Odası ve Ticaret Odasının katkılarıyla Avlu Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen "6. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" törenle açıldı.
Balıkesir´de iş arayanlarla işverenleri buluşturacak 6. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarıyla birlikte istihdamda büyük bir gelişme sağlanması hedefleniyor.
Fuarın açılış konuşmasını Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı yaptı.
Balcı´nın ardından Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ve İŞKUR Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da birer konuşma yaptı.
Başkan Yılmaz´ın ardından Vali Ersin Yazıcı da bir konuşma yaparak fuarın işçi ve işverenler açısından önemine vurgu yaptı.
Türkiye´nin güçlü bir şekilde emin adımlarla geleceğe doğru yürüdüğünü ifade eden Vali Yazıcı, "6.´sı düzenlen istihdam fuarında bir aradayız. Mutluyuz Türkiye üreterek büyüyor. Türkiye üreterek, istihdamı çoğaltarak yolumuza devam ediyoruz. Süper Lig´e çıktığımızda tabi ki Balıkesir´imizde Türkiye ekonomisine, ihracatına katkı sunan illerin ön sıralarında yer alacak. Biz inanıyoruz ki şehrimizin önü açık. İstanbul-İzmir otoyolunun bağlanmasıyla bu şehirde yatırımcıların sayısı her geçen gün artıyor ve artmaya da devam edecek. Balıkesir şaha kalkıyor, hızla yoluna devam ediyor. Lütfen kendinizi bu büyük şahlanışa hazırlayınız. Bizlerde devletin kurumları olarak, sivil toplum kuruluşları olarak sizlerin önünü açacağız ve sizlerin daha donanımlı olmanızı sağlamak amacıyla her türlü hizmeti sunmaya devam edeceğiz." dedi.
Nitelikli işçi arayan işverenlerle, iş arayan vatandaşların fuarda bir araya geleceğini kaydeden Vali Yazıcı, "İş edinmek, güzel bir iş edinmek istiyorsanız, kendinizi de o işe hazır hale getirmeniz gerekiyor. Aldığınız lise ve üniversite eğitimiyle birlikte bunun dışında ihtiyacınız varsa başka kurumlar tarafından sağlanan çeşitli takviye kursları ile yapmış olmanız gerekiyor. Herkes şunu biliyor. Ne iş yaparsınız sorusunun cevabı kesinlikle her işi yaparız değil. Günümüz itibariyle bugünkü koşullarda bir kişi ancak bir işi yapabilir. Hangi anlamda donanımı varsa kendisini o alanda öne sürüp ben bu işi yapabilirim demek durumundadır. Ben gençlerimizin bu bilinçle hareket ettiğini düşünüyorum. İstihdam fuarımız hepimize hayırlı olsun." diyerek sözlerine ekledi.
Çeşitli firmaların stantlar açtığı fuar, 2 gün açık kalacak.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli