Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de İstiklal Marşı kutlaması

Balıkesir´de İstiklal Marşı kutlaması

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma programı Balıkesir´de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma programı Balıkesir´de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Bağımsızlığımızın simgesi, milli birlik ve beraberliğimizin ifadesi İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy´u anma günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Balıkesir Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen 97. yıl anma programına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın yanı sıra il protokolü ve öğrenciler katıldı.
Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuba Öz yaptı.
Mehmet Akif Ersoy´un hayatının ve İstiklal Marşı´nın mecliste kabul edilmesinin anlatıldığı programda, Altıeylül Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi´nin öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu tiyatral gösteri büyük ilgi gördü.
Anma programı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı; "Son günlerde yaşananlardan sonra bu ülkenin ne kadar büyük zorluklarla elde edildiğini birçok canın verildiğini, kanlarla sulanan Anadolu topraklarımızı kimseye teslim edilemeyeceği rahmetli Mehmet Akif´in tüm şiirlerinde görüyoruz. Gerçekten Mehmet Akif her yönüyle örnek insan. Bir kez daha kim olduğunu herkese anlatmaya çalıştık. Emeği geçen başta öğretmenimiz ve okul müdürümüz olmak üzere Gülser-Mehmet Bolluk Anadolu Lisemizin öğrencilerini kutluyorum." dedi.
İstiklal Marşımızı, her Türk vatandaşının aynı aşkla söylemeye devam edeceğini ifade eden Vali Yazıcı, "İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 97.yılını bir kez daha kutluyor, bu marşı yazarken ´Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın´ diyen Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli