Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de ?Kadına Şiddete Hayır´ mesajı verildi

Balıkesir´de ?Kadına Şiddete Hayır´ mesajı verildi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olması dolayısıyla 81 İlde eş zamanlı olarak yapılacak olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı İlimizde de Balıkesir Valisi Hasan Şıldak baş

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olması dolayısıyla 81 İlde eş zamanlı olarak yapılacak olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı İlimizde de Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı.
GMKA Toplantı Salonu´nda düzenlenen toplantıya Vali Şıldak´ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde kurum bazında istatistiki verilerin de paylaşıldığı toplantıda eğitimlerin ve çalışmaların sürdürülmesine vurgu yapılırken, toplum bilincinin artırılarak kadına şiddetin son bulması adına daha önceden hayata geçirilen KADES uygulamasının bilinirliği ve kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmaların yapılması, emniyet ve jandarma birimleri tarafından yerleşim yerlerinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde şiddeti önleme birimlerince tanıtım stantlarıyla KADES aplikasyonunun akıllı telefonlara indirerek kullanımın yaygınlaştırılıp mağduriyetlerin hiç yaşanmaması temenni edildi.
Toplantı sona erdikten sonra ?Kadına Şiddete Dur´ denilen bu anlamlı gün dolayısıyla Vali Hasan Şıldak beraberinde İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Aile Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Çakar ile birlikte Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birimlerini ziyaret ederek Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını inceledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli