Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Balıkesir´de ?Kışa Hazırlık´ toplantısı

Balıkesir´de ?Kışa Hazırlık´ toplantısı

Balıkesir Valiliği koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla kışa hazırlık toplantısı yapıldı.

Balıkesir Valiliği koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla kışa hazırlık toplantısı yapıldı.
Kış mevsimi nedeniyle il genelinde alınacak tedbirler, mevsim boyunca yürütülecek çalışmaları ve kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla Vali Ersin Yazıcı´nın başkanlığında "Olumsuz Hava Koşulları ve Kışla Mücadele Tedbirleri" konulu toplantı yapıldı.
Balıkesir Öğretmenevi Orkide Toplantı Salonu´nda düzenlenen
toplantıda, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle Balıkesir´de alınması gereken tedbirler açısından idari sorumluluğu bulunan kurum ve kuruluşlarca, planlanan çalışmalar gözden geçirildi.
Toplantının vatandaşların kış aylarını daha sağlıklı ve huzurlu şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla yapıldığını söyleyen Vali Yazıcı, kış şartlarının önceden alınacak tedbirlerle bertaraf edilmeye çalışılacağını açıkladı.
Kış şartlarının yavaş yavaş oluşmaya başladığını bildiren Vali Yazıcı, ilimizin önemli bir noktada olduğunu, alınacak tedbirlerle alakalı ilgili kurum ve kuruluşlara çeşitli görevler düştüğünü belirtti.
Resmi Gazete´de yayımlanan "Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ"in düzenlemelerine tam olarak uyulması gerektiğine dikkat çeken Vali Yazıcı, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtların kış lastiği ile ilgili kurallara uyup uymadıklarının özellikle takip edileceğini söyledi.
Vali Ersin Yazıcı´nın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Ziyver Kaya tarafından genel ve teknik bilgiler verildi.
Gerçekleşen toplantıda trafik güvenliğinin sağlanmasından, kolluk kuvvetlerinin emniyet tedbirleri almasına, sağlık ve eğitim hizmetlerinin aksatılmamasından ana arterlerin açık kalmasına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantı, ilgili kurum ve kuruluşların dilek ve temennilerini iletmesinin ardından sona erdi.
Haber Merkezi



  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı