Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´de ?Kontrollü Sosyal Hayat? denetimi

Balıkesir´de ?Kontrollü Sosyal Hayat? denetimi

İçişleri Bakanlığı tarafından ?Sağlık İçin Hepimiz İçin? sloganı ile ülke genelinde olduğu gibi İlimizde de Vali Hasan Şıldak öncülüğünde tüm ilçelerde eş zamanlı korona virüs denetimi yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ?Sağlık İçin Hepimiz İçin? sloganı ile ülke genelinde olduğu gibi İlimizde de Vali Hasan Şıldak öncülüğünde tüm ilçelerde eş zamanlı korona virüs denetimi yapıldı.
Kontrollü sosyal hayat dönemi içerisinde uygulanması gereken tedbirlerin kapsamlı şekilde kontrollerinin yapıldığı denetimlere, Vali Hasan Şıldak´ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Oktay Kaya, Altıeylül Kaymakamı Albulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız da katıldı.
Denetim sonuçlarını değerlendiren Vali Şıldak ?İl merkezinde bugün üç aşamalı denetim faaliyetlerine bizzat katıldık. Açık söyleyelim gördüğümüz manzara şudur ki; Birçok işletmemiz kurallara uyma noktasında tedbirlerini almışlar, sağ olsunlar onlara teşekkür ediyoruz. Bazı küçük noktalarda aksaklıklar gördüğümüz hususlar oldu. Bunları da uyararak, kendilerini bilgilendirerek tekrar ikaz ettik. Ancak bazı işletmelerimizde de kuralların uygulanmadığını gözlemlemekteyiz. Bugün bizim yaptığımız; genel bir farkındalık ve bilinçlendirme çalışması. Bu ikazlarımızı yaptıktan sonra inşallah onların da herhangi bir ceza uygulamasına muhatap kalmadan kendilerini düzelteceklerini ve eksiklerini gidereceklerini umut ediyoruz.? diye konuştu.
Ülkemiz genelinde bilindiği gibi son birkaç gündür vakalarda tekrar bir yükselişin söz konusu olduğuna dikkat çeken Vali Şıldak ?Bu itibarla herkes kendi tedbirini alacak. Sıkışık ortamda, çok kalabalık ortamda bulunmayacak. Bulunması gerekiyorsa da mesafe kuralına uyacak ve en kısa sürede oradaki işini bitirip, o ortamdan ayrılacak. Maske ise vazgeçilmezimiz. En başta yine vurgulamak gerekirse düğünler, taziye olayları, toplu merasimler, nikâhlar, nişanlar ve plajlar en önemli hususlardandır. Tabi sahil bandına da dikkat çekmeden geçemeyeceğiz. Burada hem tatil için ilimizde bulunanlar, hem de o bölgede yaşayan insanlarımız, lütfen daha duyarlı olsunlar. Sıkışık ortamlarda, çok kalabalık ortamlarda temas içinde bulunmasınlar. Bu denetim vesilesi ile kurallara uyan bütün işletmelerimize ve vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum.? diye konuştu.
Pazarlar, işyerleri, marketler, toplu taşıma araçları, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, taksiler ve tüm yaşam alanlarına? yönelik denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini kaydeden Vali Şıldak, Bilim Kurulu´nun tavsiyeleri doğrultusunda uygulamaya konulan tedbirlerin en hassas şekilde uygulanmasının gerektiğini dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli