Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkesir´de korona vaka sayısı hızla artıyor

Balıkesir´de korona vaka sayısı hızla artıyor

Balıkesir tabip Odası Başkanı Necdet Uçan ?Eylül´de % 5 olan vaka oranı Aralık´ta % 30´a çıktı? dedi.

Balıkesir tabip Odası Başkanı Necdet Uçan ?Eylül´de % 5 olan vaka oranı Aralık´ta % 30´a çıktı? dedi.
Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, Balıkesir´de günde 3 bin civarında covid testi yapıldığını ve % 30 pozitif vakaya rastlandığını açıkladı.
Uçan, ?Eylül ayında % 4-5´lerde olan pozitif vaka oranı Aralık ayı başında % 30´lara çıktı. İki günlük kısıtlamalarla bu sayıları düşürmemiz imkansız.? dedi.
Uçan, ?Balıkesir´de covid testleri hem Tıp Fakültesi Hastanesi, hem de Diş Hastanesi´nde yapılıyor. Balıkesir´de günde 3 bin civarında test yapılıyor. Eylül ayında % 4-5´lerde olan pozitif vaka sayısı şu an % 30´lara çıktı. Balıkesir´de günde 900 pozitif vaka çıkıyor. Balıkesir´deki hastanelerde bu aya kadar servis ve yoğun bakımlarda çok büyük sıkıntı yaşanmıyordu. Atatürk Şehir Hastanesi 3. basamak yoğun bakıma sahip yani ciddi donanımlı bir yoğun bakıma sahip hatta çevre illerden bile hasta kabul ediyordu. Tıp Fakültesi´nde de covid yoğun bakım açıldı. Gözlemlediğimiz kadarıyla hastanelerimizde sürekli covid servisleri açılıyor. Bu bir noktadan sonra tıkanmaya kadar gidecek. Ayvalık, Burhaniye, Bandırma, Edremit gibi büyük ilçelerimizde covid´e özgü yoğun bakımlar oluşturuldu. Tüm ilçelerde yapılan covid testleri, Balıkesir merkeze gönderiliyor. Testler sadece Tıp Fakültesi ve Diş Hastanesi´nde yapılıyor, yoğunluk olunca testlerin sonuçlarının çıkması gecikiyor.? şeklinde konuştu.
Oda yönetimi olarak geçtiğimiz aylarda yapılan Balıkesir İl Pandemi Kurulu toplantısına katılarak öneriler sunduklarını hatırlatan Uçan, ?Valimiz ile yaptığımız görüşmede covid-19´a karşı alınması gereken önlemlerle ilgili önerilerimizi sunduk. Oda olarak da covid-19 İzleme Kurulu oluşturduk. Ciddi anlamda toplantılar yaptık ve öneriler sunduk, önerilerimizin bir kısmı dikkate alındı. Hastalar test sonucu için hastaneye gidiyor, numune alınan hastaların test sonucu çıkıncaya kadar bu kişilerin pozitif kabul edilmesini istedik. Bu kişiler test sonucu için hastaneye giderken otobüs, taksi dolmuş ile hastaneye gidiyor, test için numune verdikten sonra sonucu çıkmadığı için yine evine toplu taşıma araçları ile dönüyor. Bu kişilerin eğer pozitif ise bulaştırma riski çok fazla. Bu test sonucu çıkmayan kişilerin sonuçlar çıkıncaya kadar Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında veya devletin sosyal tesislerinde misafir edilmelerini, test sonuçları negatif ise evlerine gönderilmelerini önerdik ama kabul edilmedi.? dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli