Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´de korona vakası ile ölüm sayısında düşüş var

Balıkesir´de korona vakası ile ölüm sayısında düşüş var

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, korana virüs salgını sonrasında il genelinde gerçekleşen vaka ve ölüm sayıları hakkında bilgiler verdi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, korana virüs salgını sonrasında il genelinde gerçekleşen vaka ve ölüm sayıları hakkında bilgiler verdi.
Şu an itibariyle Balıkesir´de 800 civarında korona virüs vakasının bulunduğunu söyleyen Vali Yazıcı, hayatını kaybedenlerin 56 olduğunu ifade etti.
Salgından dolayı 68 kişinin hastanede yattığını belirten Vali Yazıcı, 7 kişinin yoğun bakımda olduğunu ve bunların 4´ünün entübe olduğunu bildirdi.
Yoğun bakım üniteleri ile hastane koşullarında herhangi bir problem olmadığını kaydeden Vali Yazıcı, ?800 vakamızın 670-680 tanesi tedavi oldu ya da ayakta tedavisi devam ediyor. Dediğim gibi sadece 68 kişi hastanemizde yatıyor. Dolayısıyla Balıkesir olarak özellikle son 10 gündür günde 3-5 vaka, maksimum 10 vakayla adeta yatay bir seyir noktasına geldik. İnşallah böyle devam ederiz.? dedi.
Balıkesir genelinde sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 4 bin civarında kişiye ceza kesildiğini hatırlatan Vali Yazıcı, ?Toplam 1 milyon 228 bin nüfusa sahip bir şehirde 4 bin civarında bir ceza çok fazla sayılmaz. Kurallara uymamayla ilgili 4 bin kişiye ceza uyguladık. Dolayısıyla Balıkesir halkı kurallara uyuyor, bundan sonra da lütfen biraz daha sabırlı olup kurallara uymaya devam edelim. İnşallah vefat sayımız artmadan, başka hastalarımız olmadan süreci tamamlarız.? diye konuştu.
Ramazan ayı dolayısıyla yardımlaşma konusunda da mesaj veren Vali Ersin Yazıcı, ihtiyaç sahiplerinin unutulmamasını istedi.
Şehrin ana arterlerindeki yoğunluktan kaynaklanan sosyal mesafeye uyulmamasıyla ilgili değerlendirme yapan Vali Yazıcı, ?Bu konuda sürekli sosyal mesafe diyoruz. Tüm Türkiye´de olduğu gibi burada da şöyle bir sıkıntı var; özellikle her sokağa çıkma yasağının ardından gelen ilk gün çok yoğun bir şekilde sokaklara çıkılıyor. Her şeyi cezayla çözecek halimiz yok, zaten buna da gerek yok. Balıkesir halkı genel olarak kurallara uydu. Biraz daha özellikle bu yasakların ardından yani kendimize sokağa atalım mantığından vazgeçmemiz lazım. Biraz duyarlılık istiyoruz, işi olmayan lütfen dışarıya çıkmasın.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı