Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir´de Koronovirüs Toplantısı

Balıkesir´de Koronovirüs Toplantısı

Balıkesir´de Koronavirüse karşı alınan tedbirler görüşüldü.

İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı´nın Coronavirüs (Covid-19) önlemleri için almış olduğu kararlar doğrultusunda Coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında toplantı düzenlendi.
Çin´in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Balıkesir´de yürütülen çalışmalar ve ilave alınacak tedbirleri değerlendirme toplantısı, Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında yapıldı.
Coronavirüs ile ilgili ülke genelinde alınan önlemler Balıkesir´de de yüksek düzeyde devam ediyor.
Tek gündem maddesinin Coronavirüs olduğu toplantıda eğitim ve hijyen, halkı bilgilendirme çalışmaları, çalışanlar için alınacak tedbirler, camilerin, toplu taşıma araçlarının, okulların, yurtların ve kamu kurumlarının temizliği, Umre ibadetinden dönen vatandaşlar için alınan önlemler görüşüldü.
Gerçekleşen toplantıda İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, virüsten korunma yolları, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan kurallar, sağlık teşkilatı olarak Coronavirüs ile ilgili alınan tedbir ve önlemlerle ilgili bir sunum yaptı.
Toplantının bitiminde son bir değerlendirmede bulunarak vatandaşlara seslenen Vali Ersin Yazıcı, sosyal medya hesapları üzerinden gerçek dışı paylaşımlara itibar edilmemesini, resmi kurumların yaptığı açıklamaların ve uyarıların dikkate alınmasını istedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı