Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de kurtuluş coşkusu

Balıkesir´de kurtuluş coşkusu

Balıkesir´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü Kuva-yi Milliye Meydanı´nda düzenlenen törenler ile kutlandı.

Balıkesir´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü Kuva-yi Milliye Meydanı´nda düzenlenen törenler ile kutlandı.
Balıkesir´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94´üncü yıldönümü çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Orduevi´ne şükran ziyareti ile başlayan kutlamalar Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulması ile devam etti. Atürk Anıtı´ndaki törenlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur çelenk sunumu gerçekleştirdi. Törenler daha sonra Kuva-yi Milliye Meydanı´nda düzenlenen etkinlikler ile devam etti.
Törenler Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Kemal Tümgeneral Turan halkı ve bayrama katılan ekipleri selamlaması ile başladı. Selamlama töreni ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın mesajı okundu. Daha sonra Ritmin Dansı Grubu tarafından temsili kurtuluş etkinliği gösterisi düzenlendi. Günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirlerin sunulması ardından, gönderilen mesajlar okundu.
Törenlerde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir´in Milli Mücadelenin devleşen ili olduğunu ifade ederek ?Balıkesirliler göğsünde şerefle bir arma taşımaktadır. Bu Arma Kuva-yı Milliye Armasıdır. Bugün de, yaşadığımız 15 Temmuz Darbe Girişimi neticesinde şehrimizde ortaya çıkan ruh, Balıkesirlilerin bağımsızlıklarına, demokrasiye ve milli iradeye olan bağlılıklarını ortaya koymuştur? diye konuştu.
Başkan Uğur´un konuşması ardından Altıeylül İlkokulu öğrencisi Elif Kaya, ?Vatan´ adlı şiirini okudu. Balıkesir Mehteran Takımı gösterisi ardından, Altıeylül Ortaokulu öğrencisi Nisa Uysal, ?Ben Balıkesir´im adlı şiirini okudu. Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu´nun gösterisi büyük ilgi ile izlendi. Gösteri ardından grup üyeleri tarafından Vali Yazıcı´ya Azerbaycan bayrağı hediye edildi. Vali Yazıcı´da grup üyelerine Türk Bayrağı hediye etti. Törenler geçit töreni ardından sona erdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir kurtuluş coşkusu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli