Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´de Mavi Bayraklı Plaj sayısı 22´ye çıktı

Balıkesir´de Mavi Bayraklı Plaj sayısı 22´ye çıktı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yatırım ve çalışmaları ile Balıkesir plajlarındaki Mavi Bayrak sayısı 22´ye yükseldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin yatırım ve çalışmaları ile Balıkesir plajlarındaki Mavi Bayrak sayısı 22´ye yükseldi.
Ayvalık Sarımsaklı, Altınoluk Antandros, Altınoluk Özdemir Sitesi Önü Halk Plajı, Burhaniye Öğretmenevleri Mahallesi Halk Plajları Mavi Bayrak almaya hak kazanırken, Sarımsaklı´daki mavi bayrağı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur göndere çekti.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından belirlenen standartlar doğrultusunda deniz suyunun temizliği, donanım ve hizmetler, çevre yönetimi ve çevre eğitimi konularında Mavi Bayrak kriterlerine göstermiş olduğu uygunluk gibi şartları yerine getiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sarımsaklı Plajları´na bir yıl sonra yeniden Mavi Bayrak kazandırdı.
Mavi Bayrağın Sarımsaklı Halk Plajına çekilmesi için düzenlenen törende; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, TÜRÇEV Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve vatandaşlar hazır bulundu.
Törende konuşan TÜRÇEV Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Türkiye´de turizm alanında en önemli etiketlerden birinin Mavi Bayrak olduğunu vurguladı.
Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sarımsaklı Plajlarına mavi bayrağı kazandırırken, cankurtaran başta olmak üzere birçok hizmetin verildiğini söyledi.
Geçen yıl bu bayrağı Sarımsaklı Plajlarına eksiklikleri nedeniyle alınamadığını hatırlatan Uğur, ?Ama bu yıl tüm şartları yerine getirerek bayrağımızı aldık. Ayvalık´ımıza hayırlı ve uğurlu olsun.? dedi.
Konuşmaların ardından TÜRÇEV Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, mavi bayrak ile ilgili belgeleri Ahmet Edip Uğur´a teslim etti. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli