Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir´de, meslek okul-sektör işbirliği toplantısı

Balıkesir´de, meslek okul-sektör işbirliği toplantısı

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki mesleki ve teknik okulların sektör ile işbirliğini güçlendirmek...

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki mesleki ve teknik okulların sektör ile işbirliğini güçlendirmek, sahada ihtiyaç duyulan nitelikli ve vasıflı eleman ihtiyacını istişare etmek amacıyla Balıkesir Sanayi Odası´nda, Okul-Sektör İşbirliği toplantısı düzenlendi. Toplantı Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın konuşmalarıyla başladı.
Balıkesir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kılıç´ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya; Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Balıkesir Merkez Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Sakbaş, Meslek Liselerini temsilen öğrenciler konuşmacı olarak katıldı.
BSO Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu yaptığı konuşmada ?İnsan kaynaklarına verdiğimiz önemi sadece mesleki eğitim ile sınırlamadık. 7 Kasım tarihinde Balıkesir İnsan Kaynakları Platformu´nun düzenlemiş olduğu 1.İnsan Kaynakları Zirvesine ev sahipliği yaptık.? diye konuştu.
Konuşmacılar başarı hikâyelerinin yanı sıra mesleki eğitimde yaşanan sıkıntılar, imalat ve hizmet sektörünün nitelikli eleman ihtiyacı hakkındaki görüşlerini paylaşırken, yapılan bu çalışmaların etkinliğini arttırmak amacıyla ilimizde bulunan 24 meslek lisesi ile sektör temsilcileri Okul-Sektör İşbirliği Protokolü´ne imza attılar.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false