Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir´de Milli Ağaçlandırma Günü´nde fidan ekimi yapıldı

Balıkesir´de Milli Ağaçlandırma Günü´nde fidan ekimi yapıldı

Tüm ülkede eşzamanlı gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" seferberliğiyle 11 Kasım saat 11.11´de milyonlarca fidanın toprakla buluştuğu etkinlik kapsamında...

Tüm ülkede eşzamanlı gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" seferberliğiyle 11 Kasım saat 11.11´de milyonlarca fidanın toprakla buluştuğu etkinlik kapsamında İlimizde de Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsünde düzenlenen törenle il genelinde 18 ayrı noktada toplam 10 bin fidan toprakla buluştu.
Düzenlenen törene Balıkesir Hasan Şıldak´ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Bakım, Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Mehmet Gücü, Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Tören dolayısıyla yaptığı konuşmada ağacın, yeşilin hayatın devam etmesi demek olduğunu ifade eden Vali Şıldak, orman teşkilatının tüm Türkiye´de ağ gibi örülmüş bir şekilde örgütlendiğini işaret etti.
Doğanın, yeşilin kıymetini bilen bir nesil yetiştiğini dile getiren Vali Şıldak ?Bugünkü faaliyetimizin bir başka güzelliği de burada küçüklerimiz, gençlerimiz var. Sevgili çocuklarımız, gençlerimiz, sizlere biz çok güveniyoruz. Bizim nesillerimize göre sizler yeşilin, ağacın, tabiatın, hayvanların kıymetini bize göre çok daha iyi biliyorsunuz, çok iyi yetişiyorsunuz. O sevgiyle, bilinçle eğitim alıyorsunuz. Sizlere bakınca geleceğimizdeki temel değerleri, bize emanet edilen o güzellikleri sizlerin çok daha iyi sahipleneceğinizi, koruyacağınızı adım gibi emin bir şekilde söylemek istiyorum. Çevre bilinci açısından, yeşile saygı açısından ve tabiat sevgisi açısından sizler bize örneksiniz. Sizlere bakıp bu anlamda güç alıyorum. Sizleri tebrik ediyorum. Orman teşkilatımızın bütün mensuplarını kutluyorum. Bu yerleşke de hakikatten ağaçlandırmaya çok müsait. Üniversitemiz böyle adım adım daha da yeşillenecek eminiz. Bu manada Balıkesir´in zaten % 45 olan orman alanı oranını bu faaliyetler ölçeğinde özendirerek, güçlendirerek orman bölge müdürlüğümüzün planlı faaliyetleriyle çok daha ileri aşamalara taşımayı umut ediyoruz.? diye konuştu.
Yapılan konuşmamaların ardından Vali Şıldak katılımcılar ve çocuklar ile birlikte fidanları toprakla buluşturarak ?Geleceğe Nefes? oldular.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false