Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Balıkesir´de ormanlık alanlara kayın fidanı desteği

Balıkesir´de ormanlık alanlara kayın fidanı desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) orman varlığının geleceğini korumak maksadıyla gençleştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2016´nın bol tohumlu bir yıl olması sayesinde Balıkesir´de kayın tensil çalışmaları tamamlandı.

Aralık ayında tamamlanan kayın tensil çalışmaları kapsamında 5.067 dekar sahada tohumlama kesimi yapıldı. Ayrıca, insan gücü ve makine vasıtasıyla arazi hazırlığı yapıldıktan sonra 13 bin 626 kilo kayın tohum takviyesi gerçekleştirildi.
2012 yılında bölgede tohum kesimi yapılan 4.682 dekar sahada filizlenen fidanlar için ilk ışık verimi ve gençlik denetimi çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kayın ve meşe ağaç türünün gençliklerinin de dikkate alınarak karışık gençlik oluşturulacağını müjdeledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?Orman varlığını kesin kararlılıkla geleceğe aktaracağız. Bunun için tohumlama kesimleri ve takviyeleri devam ediyor. Bakanlık olarak çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak. Tohumlama sonrası filizlenen genç fidanların yeterli gün ışığı almaları için de çalışmalarımız sürüyor? dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli