Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesir´de Gar yolu törenle açıldı

Balıkesir´de Gar yolu törenle açıldı

Bisiklet yolu Değirmen Boğazı´ndan, Şehir Hastanesi´ne kadar devam edecek

Balıkesir´de ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirecek çözümler üreten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gar yolunda çalışmalarını tamamlayarak açılışını gerçekleştirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu yolun aslında büyük bir projenin aksı olduğunu belirterek bir yandan Değirmen Boğazı´na diğer yandan da Pamuklu Dokuma ve Şehir Hastanesi´ne kadar devam edecek bir bisiklet yolunun ana güzergâhı olduğunu söyledi.
İnsan odaklı bir şehir tasarımı, sürdürülebilir ve alternatif çözümler üreterek şehre hizmet etmeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Şubat ayında çalışmalarına başlanan Gar yolunu tamamlayarak halkın hizmetine açtı.
Kurumlar arası işbirliğiyle maliyeti düşük bir şekilde belediye imkânlarıyla gerçekleştirilen proje kapsamında; 10 bin 790 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen yol projesinde, 6 bin 99 metrekare yeşil alan oluşturuldu. Bu alanda 250 ağaç, 5 bin 490 çiçek ve 2 bin 789 farklı bitki türü kullanıldı. Cengiz Topel Caddesi ile Gümüş Çeşme Mahallesi´ndeki Mustafa Tepmeci Meydanı´nı birbirine bağlayan Devlet Demiryolları´nın hemen arkasında bulunan ve yaklaşık olarak 800 metrelik alanda, 20 metre genişliğinde çift geliş gidişli yolun açılışı Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan´ın dualarıyla kesilen kurbanla gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, vatandaşların hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra beklentilerini yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
Gar yolu açılış töreninde konuşan AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, birlik ve beraberlikle aşılamaz denilen birçok engelin aşılabileceğini belirtti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise ?Biz de şu anda şehir merkezine büyük kolaylık sağlayacak demiryolunun bu tarafından hastanemize kadar bizi ulaştırabilecek alternatif yolun açılışına şahitlik ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz şehrin her noktasında yol yapmaya, altyapı yapmaya, şehri güzelleştirmeye devam ediyor ben 4 yıldır bunun şahidiyim. Bu birlik ve beraberlikle doğacak bereket tüm şehre yarayacak.? diye konuştu.
Açılışın ardından il protokolü tarafından yolda test sürüşü yapıldı.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli