Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir´de Ramazan Bayramı tedbirleri alındı

Balıkesir´de Ramazan Bayramı tedbirleri alındı

Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı´nı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve halkımızın istek ve şikayetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Balıkesir Valiliği´nce tedbirler alındı.

Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı´nı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve halkımızın istek ve şikayetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Balıkesir Valiliği´nce tedbirler alındı.
Balıkesir Valiliği tarafından bayram nedeniyle alınan tedbirler şöyle özetlendi: ?1 Haziran 2019 Cumartesi gününden itibaren başlayarak 9 gün sürecek Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla emniyet, asayiş, trafik, sağlık, belediye, iletişim, elektrik, karayolları ve diğer hizmetlerle ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgelerinde umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde denetime ağırlık verecek, devriye hizmetlerini artıracak, trafik kontrollerini mevcut genelgeler ve emirler doğrultusunda sürdüreceklerdir. Trafik akışının düzenli sağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır. Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı tatilini huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerini takviye ederek, kendi yönlerinden gerekli tedbirleri alacaktır. Ramazan Bayramı boyunca İl Emniyet Müdürlüğü, halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde her türlü asayiş olaylarına karşı tedbirlerini alacaktır.
Ramazan Bayramı tatili süresince İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı tüm birimlerde 24 saat esasına göre meydana gelebilecek olayları önlemek ve müdahale etmek için yeterli personeli görevlendirerek gerekli tedbirleri alacaktır. İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri ile otoyol emniyet ve trafik timleri 24 saat esasına göre görev başında bulunacaklar. Bayram öncesi alışverişi yapanların hırsızlık, kapkaç, yankesicilik gibi yasadışı faaliyetlerle mağdur olmasını önlemek maksadıyla resmi ve sivil ekipler görevlendirilecektir.Takograf ihlalleri, sigorta ve muayene kontrolleri titizlikle yapılacak, trafik birimlerine gönderilen denetim kartları güzergâhtaki ekiplere zimmetlenerek sayısal takoğraf denetimlerinde mutlaka kullanılacak, PolNet-Jandarma Trafik Bilgi Sistemi (JTBS) ortamından araç ve sürücü sorguları yapılmadan cezai işlem gerçekleştirilmeyecektir. Motorlu bisiklet ve motosiklet kullanıcıları üzerinde koruma başlığı ve gözlüğü, diğer araçlarda ise emniyet kemeri ve çocuk bağlama sistemleri kullanımı ile ilgili denetimlere önem verilecektir. Emniyet kemeri kullanmanın trafik kazalarında hayat kurtarmadaki önemine ilişkin inanç ve farkındalığı artırmak amacıyla eğitim ve denetim faaliyetleri bir arada yürütülecektir.
TEİAŞ Balıkesir İletim İşletme ve Bakım Müdürlüğü ve Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş elektrik arızalarının giderilmesi için nöbetçi personel bulundurulacak. Başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere İlçe Belediye Başkanlıkları da Ramazan Bayramı tatili süresince hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli eleman görevlendirilerek gerekli önlemleri alacaklardır. Belediye Başkanlıkları, işyeri denetim faaliyetlerine ağırlık verecek, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı mevcut planlarını gözden geçirecek, nöbetçi ekipler takviye edilecek, olası durumlara karşı hazırlıklı olacaklardır. Halkın istek ve şikâyetlerini bildirecekleri telefon numaraları yazılı ve görsel medya aracılığı ile vatandaşlarımıza duyurulacaktır. BASKİ Genel Müdürlüğü içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamaması ve muhtemel arızalara müdahale için yeterli ekip görevlendirecektir. Türk Telekom Müdürlüğü´nce kendi birimlerinde arıza ve bakım işleri ile ilgili olarak 24 saat esasına göre ekipler ve nöbetçi amirler bulundurulacaktır. Haberleşmenin sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi için TELEKOM tarafından gerekli tüm tedbirler alınacaktır. İl Sağlık Müdürlüğü acil servis hizmetlerine önem vermek suretiyle, nöbet hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirleri alacaktır. Hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmetlerin kesintisiz yürütülmesi için personel planlaması yapılacak, 112 Acil Servis hizmeti aksatılmadan yürütülecektir. İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunlarına ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere yeteri kadar personel görevlendirilecektir. Tarım ve Orman Müdürlüğü´nce Ramazan Bayramı tatili süresince ilimiz ve ilçelerinde gıda denetimlerini aksatmadan devam ettirerek, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları, Ramazan Bayramı tatili süresince doğacak sorun ve ihtiyaçlara karşı araç-gereç ve personeli ile birlikte gerekli tedbirleri alacaktır. Sosyal Hizmetler Kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere, gerekli tertip ve düzenlemeler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü´nce sağlanacaktır.Bayram öncesi vatandaşlarımızın alışverişlerini güven ve huzur ortamı içerisinde yapmalarını temin açısından güvenlik güçleri ve belediye zabıtaları denetimlerini sıklaştıracaklardır.
Yukarıda belirtilen konular üzerinde gereken hassasiyet gösterilecek olup, İlçe Kaymakamlıkları da benzer tedbirleri alarak uygulayacaklardır. Tüm halkımızın huzur ve güven ortamında kazasız bir bayram tatili geçirmesi dileklerimizle iyi bayramlar dileriz.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false