Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesir´de sağlık beslenme konusunda eğitimler gerçekleşecek

Balıkesir´de sağlık beslenme konusunda eğitimler gerçekleşecek

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında sağlıklı nesiller yetişmesi açısından önemli rol oynayan

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında sağlıklı nesiller yetişmesi açısından önemli rol oynayan ?Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri? eğitimlerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.
İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk´in imzalarıyla hayata geçen işbirliği protokolü kapsamında, ilimizdeki öğrenci, veli ve öğretmenlerimize böbrek sağlığı ve böbrek hastalıkları başta olmak üzere sağlıklı yaşam ve doğru beslenme konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri verilmesi amaçlanıyor.
Son yıllarda beslenme alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle şeker, tansiyon, kalp hastalığı gibi rahatsızlıkların hızla arttığına dikkat çeken İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ?Tüm ilkokul ve ortaokullardaki öğretmenlerimize, onlar vasıtasıyla da öğrenci ve velilerimize, ebeveynlerimize böbrek sağlığı ve böbrek hastalıkları, aşırı şeker ve tuz tüketiminin insan sağlına zararları konularında eğitimler vermeyi amaçlıyoruz. Çünkü aşırı tuz ve şeker tüketimine bağlı olarak gelişen hastalıklar, her yıl önemli bir oranda artış gösteriyor. Türkiye´deki 3 milyondan fazla obezite hastasının 1,8 milyonunu ne yazık ki 18 yaş altındaki çocuklarımız. Bu noktadan hareketle hayata geçirecek olduğumuz ?Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri? eğitimlerini çok önemsiyoruz.? dedi.
Vücudumuzda bulunan böbreğin insan sağlığı için önemine değinen Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk ?Son 4-5 senemizi çocukluk çağındaki obeziteyle mücadeleye ayırdık. Yani her şey çocuklukta ediniliyor. Onlara iyi biri beslenme alışkanlığı kazandırılırsa, o yanlış bildiklerinden uzaklaşırlarsa ve özellikle o üç büyük beyaz düşmandan tuz, şeker ve undan, bir de trans yağlardan uzaklaştırabilirsek, tüketimlerini normal düzeye indirebilirsek ne mutlu bizlere.? dedi.
Tören, işbirliği protokolünün imzalanmasının ardından Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk´in İl Müdürü Yakup Yıldız´a plaket sunumu ve Ekim ayında gerçekleştirilen eğitimlerine katılan idareci ve öğretmenlere belgelerinin takdimi ile sona erdi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli