Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir´de "Sağlık için Beraber Yürüyelim" etkinliği

Balıkesir´de

2002 yılında ilan edilen ve o yıldan itibaren her yıl Avrupa´nın tüm ülkelerinde düzenli olarak kutlanılan ve bu yıl ?Sağlık için Beraber Yürüyelim? sloganının benimsendiği Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında her yaştan vatandaşın katılımı

2002 yılında ilan edilen ve o yıldan itibaren her yıl Avrupa´nın tüm ülkelerinde düzenli olarak kutlanılan ve bu yıl ?Sağlık için Beraber Yürüyelim? sloganının benimsendiği Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında her yaştan vatandaşın katılımıyla ilimizde de yürüyüş yapıldı.
Temel amacı çarpıcı bir dizi fiziksel aktivite ile hareketlilik ve sağlıklı yaşam konusunda toplumsal farkındalık gelişimine hizmet etmek olan bu hafta vesilesiyle tüm Türkiye´de olduğu gibi ilimizde de yürüyüş gerçekleştirildi.
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Gençlik ve Spor il Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlik, Kurtdereli Spor Salonu önünden başlayıp Avlu Balıkesir´de son buldu.
Etkinlikte vatandaşların günde en az 10 bin adım atmaları tavsiye edilerek bir durak önce otobüsten inerek ya da iki kat evde asansöre binmeyerek hareketi biraz daha artırmaları gerektiği, aynı zamanda çağımızın en sıkıntılı süreci obezite ve hareketsizlikten kurtulmak için ailelere de çok fazla iş düştüğü üzerinde durularak bu konuda Ailelerin çocuklarıyla birlikte spora, yürüyüşe ve çeşitli etkinliklere katılmaları gerektiği belirtildi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false