Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir´de suç örgütüne eş zamanlı operasyon

Balıkesir´de suç örgütüne eş zamanlı operasyon

Balıkesir´de suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Balıkesir´de suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.
Balıkesir Merkez ve Bandırma ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda silahlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla 10 şahıs gözaltına alındı.
Balıkesir polisinin, eş zamanlı düzenlediği operasyon kapsamında, ´´Silahlı suç örgütü kurmak suretiyle nitelikli yağma, tehdit, yaralama, ihaleye fesat karıştırma, çek senet tahsilatı yapmak, tefecilik, ruhsatsız silah kullanma ve bulundurma´´ suçlarından dolayı 10 şahıs gözaltına alındı.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı´nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ihaleye fesat karıştıkları iddiasıyla 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ihalelere fesat karıştıran kişilerin tespiti yapıldı. Yapılan çalışmalar sonucu Balıkesir polisi Balıkesir Merkez ve Bandırma ilçelerinde şüpheli 10 kişiyi yakalamak üzere operasyon düzenledi.
Belirlenen adreslere operasyon düzenleyen polis ekipleri 10 kişiyi gözaltına aldı. Polisin, ´suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak´ suçlarına yönelik düzenlediği operasyon ile ilgili soruşturma sürüyor.
Yapılan ikamet ve işyeri aramalarında 5 adet 9 mm ve 7.65 çapında olmak üzere farklı markalarda ruhsatsız tabanca, 45 adet 9 mm çapında mermi ve 11 adet 7.65 çapında mermi, 1 adet pompalı av tüfeği ve bu tüfeğe ait 38 adet fişek, 1 adet kelepçe ve 1 adet el telsizi, 295.000 TL nakit para, isimli ve isimsiz piyasa değeri 4 milyon lira olduğu düşünülen çok sayıda çek ve senet, dijital materyaller ele geçirildi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false