Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir´de tüp patladı çok sayıda işyeri zarar gördü

Balıkesir´de tüp patladı çok sayıda işyeri zarar gördü

Balıkesir´de bir işyerinde tüp bomba gibi patladı, olayda birçok işyeri zarar gördü.

Balıkesir´de bir işyerinde tüp bomba gibi patladı, olayda birçok işyeri zarar gördü. 

Küçük Sanayi Sitesi, Cumhuriyet Caddesi´nde bulunan Arif Yaman´a ait Lokanta´da tüpten sızan gaz sonucu patlama meydana geldi. Şehrin birçok noktasından şiddetli biçimde hissedilen patlama paniğe neden oldu. Patlama sonucu işyeri kullanılamaz hale gelirken, patlama nedeniyle 20 işyeri de zarar gördü. 

Sokağa çıkış yasağının olması nedeniyle büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü Küçük Sanayi Sitesi´nde işyerlerinin patlamadan dolayı zarara uğradığını öğrenen esnaf sanayiye giderek dükkanlarını temizledi. 

Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ise yaptığı açıklamada, patlamanın gaz sıkışması sonucu oluştuğunu söyledi. 

Hasar tespitlerinin sürdüğünü belirten Demir, "Çevredeki işyerlerimiz de patlama nedeniyle zarar görmüş. Biz devlet olarak elimizden gelen tüm desteği vererek zararı inşallah karşılayacağız. 20 civarında işyerimizde hasar var. İtfaiye ekiplerimiz gerekli çalışmayı yapıyor. Çok şükür yaralı ve can kaybı yok. Maddi zararı da inşallah gidereceğiz." diye konuştu. 

MHP İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel´de, patlama sonucu büyük hasar gören işyerlerini ziyaret ederek, işyerleri zarar gören vatandaşlarla görüştü. 

Başkan Yüksel, "Bu patlamada sokağa çıkış yasağının olması nedeniyle sanayi esnafının olmaması olası büyük bir faciayı önlemiş, Allah korumuş esnafımızı. Patlamada yaralı ve can kaybı olmaması acımızı bir nebze azaltıyor. Büyük bir tehlike atlatan ve zarar gören esnaf kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi 

Haber Merkezi

/resimler/2021-5/2/0052522831890.jpg



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı