Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir´de uyuşturucu ile mücadele toplantısı yapıldı

Balıkesir´de uyuşturucu ile mücadele toplantısı yapıldı

Balıkesir İl Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı.

Balıkesir İl Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı.
Valilik Koca Seyit Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıda, uyuşturucu ile mücadelede yapılacak koruyucu ve önleyici faaliyetler, farkındalık eğitimleri, arz ile mücadele ve sosyal uyum çalışmaları ile tedavi hizmetleri konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Balıkesir´de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Yazıcı, gençlerin zararlı alışkanlıklardan, bağımlılık yapıcı maddelerden korunması, kullananların uzaklaştırılması amacıyla İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu´nun toplandığını belirtti.
Uyuşturucu alışkanlığı ile mücadelede toplumun topyekûn hareket etmesi gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Balıkesir Valiliği olarak uyuşturucuyla mücadele konusunu çok önemsiyoruz. Uyuşturucu kullanımını tamamıyla bitirene kadar mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla devam ettireceğiz. Uyuşturucu ile mücadele konusunda gerek emniyet müdürlüğümüz, gerek jandarmamız gerekse de diğer kurumlarımız çok sıkı takip ve işbirliği içerisindedir. Bu anlamda Balıkesir´de uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi mesafeler almış bulunuyoruz." dedi.
Vali Ersin Yazıcı, ilimizdeki sigara bırakma poliklinik 2019 verileriyle ilgili de şu bilgileri verdi: "2019 yılı: Ocak-Ağustos ayları arasında Sigara Bırakma Polikliniği´ne 2.573 hasta müracaat etti, 2143 hastaya farmakolojik tedavi başlandı, 430 kişiye psikolojik danışmanlık hizmeti verildi ve 1.051 kişi sigarayı bırakmayı başardı.? dedi.
İl Sağlık Müdürlüğünün organize ettiği Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısında Balıkesir´de uyuşturucuyla mücadelede mevcut durum, mevcut risk haritası, tespit edilen yeni gelişmeler, sorunlar ve alınması gerekli tedbir ve yapılması gereken faaliyetler görüşülerek sonrası için yapılacak faaliyetlerle ilgili kararlar alındı. Toplantıda ayrıca, uyuşturucu maddelerin kullanımı ve dağıtımının önlenmesi yönündeki çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği yönünde görüş birliğine varıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli