Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir´de uyuşturucu operasyonları

Balıkesir´de uyuşturucu operasyonları

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti"...

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" olaylarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Adli makamlardan alınan arama kararlarına istinaden bir dizi operasyona imza atıldı.
Altıeylül ilçesi Macarlar mahallesinde 10 ? ?. plakalı araçta ve içerisinde bulunan S.K., K.I., T.E., D.C. ve S.E. isimli şahısların üzerlerinde yapılan aramada 88 adet uyuşturucu hap, Kepsut ilçesi Camicedit mahallesinde A.K. isimli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 3 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Kepsut ilçesi Osmaniye mahallesinde bir şahsın yazlık evinin bahçesine ev sahibinin bilgisi dışında kenevir ekimi yapan E.M. ve İ.S. isimli şahıslar yakalanmış olup, anılan yerde yapılan kontrolde plastik şişeler içine ekilmiş 50 kök kenevir bitkisi bulundu. Adli makamların talimatıyla bu olaylarla ilgili olarak A.K., E.M. İ.S. S.K., K.I., T.E., D.C. ve S.E. isimli şüpheliler hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.
Diğer yandan; Havran ilçesi Köylüce mahallesi Donburdak deresi Otbitmez mevkiinde ormanlık araziye açık kimlikleri bilinmeyen şahıs/şahıslar tarafından izinsiz kenevir ekimi yapıldığına dair bilgiye ulaşıldı. Elde edilen istihbarat doğrultusunda bölgede yapılan kontrol sırasında izinsiz kenevir ekimi yapılan yer tespit edilerek Mülki ve Adli makamlara bilgi verilmiş olup, izinsiz kenevir ekimi yapan şahısların tespiti amacıyla Mülki ve Adli makamların bilgisi dâhilinde bölge 24 saat esasına göre takibe alındı. Takip faaliyetinin beşinci günü saat 20.30 sıralarında kenevir ekimi yapılan bölgeye gelen M.K. ve İ.A. isimli 2 kişi kenevir bitkilerinin bakımını yaparken suçüstü yakalanıp gözaltına alındılar. Ayrıca bölgede yapılan aramada 119 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Bu olayla ilgili olarak Adli makamlara sevk edilen M.K. ve İ.A. isimli şüpheliler tutuklanarak Burhaniye Kapalı Cezaevi´ne teslim edildi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli