Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir’de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Balıkesir’de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile Mareşal Rütbesinin verilişinin yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni il

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ile Mareşal Rütbesinin verilişinin yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni ile başladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çelenk sunma töreninde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Hulusi Karakuz yaptı. Türk milletinin hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bildiğine dikkat çeken Karakuz, “Sizler, en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcisi, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimiz ile Şehitlerimizi yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir.” ifadelerini kullandı.
Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Hulusi Karakuz ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz ve derneklerin üyeleri gaziler Vali İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Vali Ustaoğlu ziyaret vesilesi ile gazilerin gününü bir kez daha kutladı. 
19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı kapsamında daha sonra Vali İsmail Ustaoğlu Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti. Ziyaretlerinde şehitlerin kıymetli emanetlerine ve gazilere kapılarının her zaman açık olduğunu ifade eden Ustaoğlu, “Bugün bu coğrafyada huzurlu bir şekilde yaşıyorsak, bu bayrağımız dimdik dalgalanıyor, bu ezanlar susmuyorsa; bunu vatan toprağını kanlarıyla sulayan şehitlerimize ve o uğurda canlarını ortaya koyan gazilerimize borçluyuz.” ifadelerini kullandı. 
Vali İsmail Ustaoğlu kutlama programı kapsamında daha sonra Balıkesir Şehitliğini ziyaret etti. Şehitlikte bulunan aileler ile bir araya gelen Ustaoğlu, dualarla anılan şehitlerin ailelerine bir kez daha sabır diledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir’ Eylül Gaziler Kutlandı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı