Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir’de “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” toplantısı

Balıkesir’de “Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” toplantısı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’nin güç kazanması için yürütülen ve planlanan çalışmalar ile 2022 yılında uygulanacak faaliyetler geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen top

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’nin güç kazanması için yürütülen ve planlanan çalışmalar ile 2022 yılında uygulanacak faaliyetler geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen toplantıda ele alındı. 
Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koordinasyonuyla kadına yönelik şiddetle mücadelede ortak hedef ve faaliyetlerin belirlenmesi amacıyla hayata geçirilen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planları” kapsamında, 1 Temmuz 2021 tarihinden bu yana uygulanan 2021-2025 dönemini içine alan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planıyla yapılan ve planlanan çalışmalar görüşüldü. 
Mücadeleyi güçlendirmek ve sıfır vaka hedefine ulaşılmak için “KADES” uygulamasının bilinirliğinin arttırılması için çalışmalar, erkek ve kadınlara yönelik eğitim faaliyetleri, vatandaşların yoğunlukla bulunduğu alanlarda stant açılması, broşür dağıtılması, afiş/pankart asılması gibi çeşitli toplumsal farkındalığı en üst noktaya taşıyacak faaliyetlere ağırlık verilmesi planlandı.  
Toplantıda Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Ayşe Atalay tarafından yapılan sunumda 2019-2020-2021-2022 yıllarına ait Kadına Yönelik Şiddet İstatistikleri, alınan tedbir kararları, olayların analizleri, bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. 
‘Tek Tuşla Şiddetin Karşısında Kadınların Yanında’ sloganıyla yola çıkan KADES uygulamasının kullanımının yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Balıkesir genelinde 184 bin 349 kişiye bilgilendirme yapıldığı ve 45 bin 139 kişinin ise akıllı telefonlarına uygulamayı indirmelerinin sağlandığı belirtildi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı