Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir’de Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlenecek

Balıkesir’de Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlenecek

Çalıştay öncesi düzenlenen programda konuşan Vali Şıldak, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin Balıkesir için önemli bir kazanım olduğunu açıkladı.

Çalıştay öncesi düzenlenen programda konuşan Vali Şıldak, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin Balıkesir için önemli bir kazanım olduğunu açıkladı. 
İlimizde 2021 yılında şubesi açılan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) çok tamamlayıcı ve sadece uyuşturucuyla değil diğer bağımlılık türleriyle de mücadeleyi güçlendiren bir kuruluş olduğuna değinen Vali Şıldak “Bağımlılıkla mücadelede bizi güçlendiren diğer bir kazanım ise Sağlık Bakanlığı yatırım programına giren yeni sağlık tesisi olacak. 100 yataklı bir akıl ve ruh sağlığı hastalıkları hastanesi Balıkesir'e kazandırılıyor. Burada 20’şer yataklı olarak AMATEM ve ÇAMATEM dediğimiz yatarak tedavi merkezleri olacak. Uyuşturucuyla mücadeledeki en büyük adımlardan biri belki de bu oldu. Bu unsurları düşündüğümüzde çalıştaydaki enerjinin yüksek tutulması gerekiyor. Burada iştirakçilerin katkı verecekleri görüşleri ve önerileriyle bu çalışmaların daha da zenginleşeceğini ümit ediyorum.” dedi. 
Programda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Esin Çakmak, bağımlılıkla mücadele noktasında Balıkesir'de yürütülen ve planlanan çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirdi.  
İlimizde bağımlılık ile mücadeleyi güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilecek çalıştayda, çağımızın en büyük sosyal ve sağlık sorunu olan yasaklı madde bağımlılığının bir sağlık sorunu olmakla birlikte tedavisi mümkün bir hastalık olduğu vurgulanacak. 
Bağımlılıkla Mücadele Çalıştay’ında da sosyal, psikolojik ve fizyolojik olarak bireylerin sağlığını bozan bağımlılıkla, kuvvetli bir mücadele için ortak bilinçlendirmenin arttırılması amaçlanıyor. 
İl Sağlık Müdürlüğü’nde 2 gün süreyle devam edecek çalıştayda oluşturulan “Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Masası”, “Tütün ile Mücadele Masası”, “Alkol ile Mücadele Masası”, “Uyuşturucu ile Mücadele Masası”, “Bağımlılıkla Mücadele Gençlik Grubu” ve “Bağımlılıkla Mücadele Kadın Grubu” çalışma gruplarında bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için sorunlar tespit edilecek ve tespit edilen sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilecek.  
Çalıştayda bağımlılıkla mücadele kapsamındaki sorunların tespit edilmesi, önleyici tedbirler ve tamamlayıcı faaliyetlerle riskli bölgelere yönelik yapılacak çalışmaların belirlenmesi, katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimleri çerçevesinde tespit edilen sorunlara yönelik olarak “Ben Olsaydım” yaklaşımı ile çözüm önerilerinin geliştirilmesi bekleniyor. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı